Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Virusul West Nile se răspândește în România. O pacientă depistată în Vaslui a fost internată

inquirer.net
west-nile-tantar

Primul caz de infecţie cu virusul West Nile în judeţul Vaslui a fost confirmat luni, anunță autoritățile sanitare, conform Agerpres.

Persoana depistată cu West Nile o femeie în vârstă de 51 de ani din zona Bârlad. „Pacienta este internată şi are o evoluţie favorabilă", a declarat un oficial DSP Vaslui, Mihaela Vlada.

În județul vecin Galați au fost confirmate deja 3 noi cazuri de infectare cu virus West Nile. „Este vorba despre un caz în mediul urban, un bărbat de 72 de ani, şi două cazuri în mediul rural, un bărbat de 49 de ani şi o femeie de 64 de ani. Toţi sunt internaţi şi prezintă o stare bună", potrivit DSP Galaţi.

West Nile este o boală infecţioasă care se transmite prin înţepătura de ţânţar.

De asemenea, doi bărbaţi din Iaşi şi Paşcani, în vârstă de 65 şi 73 de ani, au fost confirmaţi cu virusul West Nile vinerea trecută.

Primele decese

Până săptămâna trecută erau confirmate 21 cazuri de infecţie cu virusul West Nile, conform Institutul Naţional de Sănătate Publică (INSP), dintre care au fost înregistrate trei decese în urma infecţiei cu virusul West Nile - în judeţele Satu Mare, Ilfov şi Prahova.

În funcţie de unitatea teritorială de expunere, cazurile de infecţie cu virus West Nile au avut următoarea distribuţie: municipiul Bucureşti (5) şi judeţele: Dolj (2), Galaţi (3), Ilfov (3), Iaşi (2), Olt (2), Prahova (1), Sibiu (1), Satu Mare (1), şi Tulcea (1). Un caz de infecţie cu virus West Nile a avut dublă expunere, atât în Bucureşti, cât şi în judeţul Tulcea.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.