Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Visa anunță că a depășit pragul de 1 miliard de tokenuri emise în întreaga lume prin intermediul serviciului Visa Token Service

Agerpres
visa mastercard

Visa anunță că a depășit pragul de 1 miliard de tokenuri emise în întreaga lume prin intermediul serviciului Visa Token Service (VTS), care înlocuiește numărul cardului Visa, format din 16 cifre, cu un token securizat care protejează datele reale ale cardului, anunță MEDIAFAX.

“Astăzi, consumatorii au la dispoziție o multitudine de posibilități de plată fie online, în orice colț al lumii, fie la orice terminal de plată contactless, cum ar fi în magazine sau în mijloacele de transport. De aceea, securitatea plăților este prioritară și Visa colaborează îndeaproape cu partenerii săi pentru a proteja datele deținătorilor de carduri. În prezent, 4 din 5 carduri Visa din România pot fi introduse într-un portofel electronic prin intermediul tehnologiei de tokenizare, permițând astfel românilor să facă plăți sigure și confortabile cu orice dispozitiv, precum telefoane, tablete, ceasuri sau chiar și automobile sau electrocasnice conectate la internet”, a declarat Cătălin Crețu, Director General România, Croația, Malta și Slovenia, Visa.

Citește și: Alexandru Rafila a reacționat după decizia CCR: Cred că trebuie să ne concentrăm puțin să învățăm, să educăm oamenii, să insistăm asupra măsurilor preventive pe care trebuie să le luăm

Plățile efectuate cu cardurile Visa emise în România prin intermediul dispozitivelor mobile înregistrează un ritm mediu lunar de creștere de circa 10% comparativ cu luna anterioară, iar Visa încheie constant noi parteneriate pentru extinderea plăților digitale. Mai mult de una din 10 plăți Visa în magazine este realizată prin intermediul portofelelor digitale, ceea ce poziționează România pe unul din primele locuri în Europa în privința adopției plăților mobile.

Adoptarea rapidă a tehnologiei de tokenizare Visa are loc în contextul trecerii accelerate la mediul digital în întreaga lume, care a schimbat modul în care trăim, muncim și facem cumpărături. Potrivit unui studiu derulat în martie 2020 , 90% dintre consumatori ezitau să facă cumpărături în magazine și 45% afirmau că shopping-ul online a devenit o necesitate. În condițiile în care se estimează că vor fi 2,1 miliarde de cumpărători digitali la nivel mondial până în 2021 , tehnologia de tokenizare Visa, precum și experiența de plată cu un singur click, joacă un rol esențial în consolidarea securității plăților digitale.

Pe măsură ce tot mai mulți comercianți și magazine adoptă modalități de plată securizate, Visa Token Service ia amploare iar tot mai mulți consumatori aleg să salveze datele criptate ale cardurilor lor la comercianții online, pentru a efectua plăți sigure și rapide și în viitor. În prezent, peste 13.000 de comercianți acceptă plăți securizate prin intermediul Visa COF (credential-on-file) . De asemenea, există peste 8.200 de emitenți autorizați în 150 de țări, care pun la dispoziția clienților serviciul Visa Token Service.

Citește și: EXCLUSIV VIDEO Cutremur major în Poliție! Scandal fără precedent: Mașini care circulă fără ITP valabil

"Trecerea către mediul digital într-un ritm accelerat, la nivel global, subliniază necesitatea unei modalități de plată digitale simple și sigure, motiv pentru care înregistrăm o creștere spectaculoasă a numărului de tokenuri emise prin Visa Token Service", a declarat Ansar Ansari, vicepreședinte senior, produse de plată digitale, Visa Inc. „Numai în ultimele 12 luni, Visa a emis mai mult de 680 de milioane de tokenuri și suntem încântați să ne extindem și mai mult capabilitățile, astfel încât să putem asigura și mai multe tipuri de tranzacții digitale - chiar și cele fără numerele de cont Visa de 16 cifre.”

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.