Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Visul american, clădit pe morți: un muncitor moare la fiecare 99 de minute

pngitem.com
statuia libertatii

Peste 5.300 de persoane şi-au pierdut viaţa în accidente de muncă în SUA în 2019, ceea ce înseamnă că la fiecare 99 de minute un lucrător a murit, un bilanţ-record pentru ultimii 12 ani, a raportat Biroul pentru Statistici de Muncă (BLS) în prezentarea sa anuală, transmite sâmbătă dpa, relatează Agerpres.

Cifra reprezintă o creştere de 2 puncte procentuale faţă de anul 2018, însă această creştere este de 10,3 puncte procentuale comparativ cu perioada cuprinsă între 2015-2019.

Însă, deşi unele locuri de muncă şi industrii sunt mai periculoase decât altele, ceea ce atrage atenţia este discrepanţa rasială, notează dpa. În rândul lucrătorilor albi, rata deceselor pe o perioadă de cinci ani a crescut cu 1,7 puncte procentuale, în timp ce în cazul lucrătorilor hispanici şi latino, creşterea a fost de 20 de puncte procentuale, în cazul lucrătorilor afro-americani de 28 de puncte procentuale, iar în cazul lucrătorilor asiatici-americani - 59 de puncte procentuale, a anunţat Consiliul Naţional pentru Siguranţă şi Sănătate Ocupaţională (COSH).

"Când standardele noastre de muncă se deteriorează, cei care suferă cel mai mult sunt lucrătorii cei mai vulnerabili", a avertizat directorul executiv al COSH, Jessica Martinez, într-un comunicat de presă, atrăgând atenţia că mai mulţi lucrători au efectuat "munci nesigure şi precare" fără a beneficia de protecţia unui sindicat.

La nivel de industrie, cel mai mare număr de decese s-a înregistrat în rândul şoferilor, însă cu 145 de decese la 100.000 de locuitori, muncitorii din industria pescuitului şi a vânătorii au înregistrat cea mai ridicată rată a mortalităţii, potrivit CNN.

Din punct de vedere demografic, lucrătorii cu vârste peste 55 de ani reprezentau 38% din numărul total al deceselor la locul de muncă, potrivit BLS.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.