Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Visul de 2,5 milioane de dolari al lui Tudorel Toader prinde Contur: S-a votat în Senat

Inquam Photos / Octav Ganea
tudorel toader

Senatul a adoptat, luni, în unanimitate, în calitate de for decizional, proiectul de lege ce prevede ratificarea Scrisorii de înțelegere privind avansul de la Banca Internațională pentru Reconstrucție și Dezvoltare, pentru proiectul „Cartierul pentru Justiție”, în valoare de 2,5 milioane de dolari. Proiectul a fost inițiat de Tudorel Toader, fostul ministru al Justiției.

Plenul Senatului a adoptat, luni, în unanimitate, cu 92 de voturi, proiectul de lege pentru ratificarea Scrisorii de întelegere privind avansul pentru pregătirea Proiectului de dezvoltare propus, „Cartierul pentru justitie ", dintre România și Banca Internațională pentru Reconstrucție și Dezvoltare, semnată la Bruxelles la 30 mai 2019 si la Bucuresti la 6 iunie 2019, informează mediafax.ro.

Citește și: Raluca Turcan: ‘Românii puteau trăi ca «afară», dacă dezvoltarea țării nu era frânată de corupție’

Obiectul de reglementare al proiectului de lege îl reprezintă ratificarea scrisorii de înțelegere privind avansul pentru pregătirea proiectului de dezvoltare propus, „Cartierul pentru justiție”, dintre România și Banca Internațională pentru Reconstrucție și Dezvoltare, semnată la Bruxelles la 30 mai 2019 și la București la 6 iunie 2019, în valoare de 2,5 milioane USD.

„Se ratifică Scrisoarea de înțelegere privind avansul pentru pregătirea Proiectului de dezvoltare propus, „Cartierul pentru Justiție”, dintre România și Banca Internațională pentru Reconstrucție și Dezvoltare, semnată la Bruxelles la 30 mai 2019 și la București la 6 iunie 2019, în valoare de 2,5 milioane USD”, se arată în proiectul de lege.

Citește și: Florin Cîțu face dezvăluiri bombă: Unele din faptele predeceseorilor mei sunt grave

„Ministerul Justiției este desemnat agenție de implementare și, în această calitate, i se deleagă întreaga autoritate și responsabilitate în aplicarea prevederilor Scrisorii de înțelegere privind avansul și în realizarea activităților de pregătire pentru care s-a contractat avansul. Ministerul Justiției va implementa activitățile aferente avansului prin Direcția de Implementare a proiectelor finanțate din împrumuturi externe”, mai prevede documentul.

Proiectul mai prevede că Ministerul Finanțelor va încheia cu Ministerul Justiției un acord subsidiar, prin care se vor stabili drepturile și obligațiile părților în aplicarea scrisorii de înțelegere privind avansului.

Citește și: Jandarmerița bătută în timpul protestelelor din 10 august 2018 mută în forță împotriva Jandarmeriei

Totodată, cheltuielile reprezentând echivalentul în lei al valorii avansului vor fi cuprinse în bugetul Ministerului Justiției, în limita sumelor alocate anual cu această destinație de la bugetul de stat.

Executivul a adoptat pe 2 august 2018 un memorandum privind amplasarea Cartierului pentru Justiţie pe un teren de aproximativ cinci hectare în centrul Capitalei. În Cartierul pentru Justiție urmează să fie reunite toate instituțiile juridice din București.

Citește și: Florin Cîțu face acuzații grave: Știau că economia ajunge în această situație și ne-au lăsat să mergem în această direcție .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.