Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Visul european prinde contur: un proiect uriaș al țărilor membre UE intră în următoarea fază a dezvoltării sale

wire-tradefair.com
h2med

Primul coridor major de hidrogen din Europa, așa-numitul proiect H2Med, care cuprinde interconectarea cu hidrogen între Portugalia și Spania și o conductă submarină care leagă Spania și Franța (BarMar), intră în următoarea fază a dezvoltării sale cu contracte de inginerie preliminară și studii de impact asupra mediului, informează offshore-energy.biz.

Operatorii de sisteme de transport (TSO) și partenerii în curs de dezvoltare ai proiectului BarMar Enagás, GRTgaz și Teréga, în coordonare cu OGE, au contractat compania Wood să efectueze studiile preliminare de inginerie, să efectueze analiza alternativelor de rută și să selecteze coridorul BarMar.

Scopul lucrărilor include analiza diferitelor rute potențiale pentru conducta offshore pentru a conecta Barcelona la Marsilia peste Marea Mediterană. Evaluarea cuprinzătoare va ajuta la identificarea unui coridor preferat pentru BarMar și va lua în considerare perspectivele tehnice, economice, de mediu și societale.

În plus, studiile societale și de mediu au fost lansate și vor fi realizate de Tecnoambiente, susținut de Francom și Natural Power.

content-image

Scopul proiectului H2med

Proiectul H2med este o inițiativă transnațională care vizează conectarea rețelelor de hidrogen din Peninsula Iberică cu cele din nord-vestul Europei. Scopul său este de a permite Europei să fie alimentată cu hidrogen regenerabil, la prețuri accesibile, până în 2030.

Proiectul de 2,5 miliarde EUR a fost lansat în octombrie 2022 de către președintele Guvernului Spaniei, președintele Franței și prim-ministrul Portugaliei. În octombrie 2023, operatorul german de transport și sistem OGE s-a alăturat Enagás, GRTgaz și Teréga în încercarea de a dezvolta H2Med.

La 28 noiembrie 2023, Comisia Europeană a selectat proiectul H2med pentru a fi inclus pe lista proiectelor de interes comun (PCI).

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.