Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Vitor Roque, noua achiziție a echipei FC Barcelona, va fi al 47-lea jucător brazilian din istoria clubului

flashscore.com
Vitor Roque barcelona

Atacantul brazilian Vitor Roque, noul recrut al echipei de fotbal FC Barcelona, va fi prezentat oficial în cursul zilei de vineri, a anunţat clubul spaniol, citat de agenţia EFE.

Supranumit "Tigrinho", Vitor Roque este al 47-lea fotbalist brazilian din istoria lui FC Barcelona şi al 15-lea care evoluează ca atacant. Jucătorul, care va îmbrăca tricoul cu numărul 19, va putea disputa încă de astăzi (joi) primele sale minute pentru FC Barcelona într-un meci oficial, după ce a fost convocat pentru meciul de campionat cu Las Palmas.

Vitor Roque va semna contractul la sediul clubului FC Barcelona vineri la ora 11:00 GMT (13:00, ora României), iar apoi se va deplasa la Centrul Sportiv Joan Gamper pentru a fi prezentat presei, o jumătate de oră mai târziu.

Primul atacant brazilian din istoria clubului FC Barcelona a fost Lucidio Batista da Silva (1947-1948), care nu a reuşit să impresioneze.

Deceniul anilor '90 a fost o perioada de aur pentru atacanţii brazilieni la FC Barcelona, cu apariţiile lui Ronaldo Nazario, Rivaldo sau Romario, unul dintre golgheterii din istoria fotbalului care a petrecut două sezoane pe Camp Nou.

În primul sau sezon ca jucător "culé", Romario a marcat 32 de goluri în 47 de meciuri şi a fost decisiv în câştigarea titlului în La Liga, pe lângă faptul că a devenit golgheterul campionatului spaniol.

Cel mai bun debutant a fost însă Ronaldo Nazario, care în singurul său sezon ca jucător al Barcelonei a marcat 47 de goluri în 49 de meciuri, în timp ce Rivaldo a fost brazilianul care a marcat cele mai multe goluri (130) şi a jucat cele mai multe meciuri (235) în tricoul "blaugrana".

Au venit apoi Geovanni Deiberson (2001-2003), care nu a reuşit să se facă remarcat (3 goluri în 45 de jocuri) şi Ronaldinho, cel care a marcat începutul unei noi ere la FC Barcelona, echipă care trecea prin momente grele.

În cele cinci sezoane în care a jucat pe Camp Nou, Ronaldinho a disputat 210 meciuri oficiale şi a marcat 95 de goluri, cu performanţe memorabile, precum cea din "El Clasico" disputat pe 19 noiembrie 2005, care i-a adus aplauze pe stadionul Santiago Bernabeu pentru evoluţia sa excelentă, care a culminat cu două goluri marcate.

În ultimul deceniu au sosit Neymar, Malcom şi Raphinha. Neymar, care a marcat 105 goluri în 186 de meciuri oficiale, a făcut parte dintr-unul dintre cele mai bune atacuri din istoria fotbalului alături de argentinianul Lionel Messi şi uruguayanul Luis Suarez.

Malcom a jucat un sezon (2018-2019), în care a marcat patru goluri, în timp ce Raphinha a fost, până la sosirea lui Vitor Roque, singurul brazilian din echipa lui Xavi Hernandez. Extrema braziliană are 10 goluri marcate şi 12 pase decisive de la sosirea sa la Barca, de la formaţia engleză Leeds United.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.