Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Vizită de lucru în Republica Macedonia de Nord a parlamentarilor români

www.politico.eu
Macedonia de Nord
Parlamentarii Alianței pentru Unirea Românilor, Boris Volosatîi și Claudiu Târziu, au întreprins o vizită de lucru în Republica Macedonia de Nord, pentru a documenta situația și problematica minorităților înrudite aromână și meglenoromână și a aduce un omagiu personalităților aromâne și meglenoromâne din această țară.
Vizita a fost prilejuită de împlinirea a 116 de la emiterea Iradelei de recunoaștere a drepturilor egale ale românilor din Imperiul Otoman.
În cadrul discuţiilor purtate la Ambasada României la Skopje cu ambasadorul Adela-Monica Axinte, respectiv cu Gabriel Nicola, prim colaborator al misiunii, ministru plenipotențiar, Claudiu Târziu a subliniat că România nu are încă o strategie bine articulată pentru sprijinirea eficientă a românilor de pretutindeni.
„Deşi este stat înrudit, România manifestă timiditate și nu trece mai departe de declarații de bune intenții. Este foarte important să manifestăm inițiativă și să fim activi, așa cum am fost pînă în anul 1948, acționînd în beneficiul cultural-identitar al fraților aromâni și meglenoromâni din Balcani”, a scris senatorul pe pagina de Facebook.

 

Conţinutul acestui site nu reprezintă poziţia oficială a Secretariatului General al Guvernului - Departamentul pentru Românii de Pretutindeni.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.