Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Vizită istorică a lui Boris Johnson la Moscova: E prima vizită a unui ministru britanic în ultimii 5 ani în Rusia

forbes.com
boris johnson

Şeful diplomaţiei britanice Boris Johnson este aşteptat vineri la Moscova, unde se va întâlni cu omologul său rus Serghei Lavrov, a anunţat miercuri Ministerul de Externe rus, acesta fiind prima vizită a unui ministru britanic în ultimii cinci ani în capitala Rusiei, relatează AFP. 'Discuţiile între Serghei Lavrov şi Boris Johnson vor avea loc la 22 decembrie', a precizat ministerul rus, citat de agenţia Interfax.

Aceasta este prima vizită a unui ministru britanic la Moscova în ultimii peste cinci ani, Londra fiind unul dintre cei mai puternici susţinători ai sancţiunilor occidentale împotriva Rusiei pentru rolul său în criza ucraineană. O vizită precedentă a lui Boris Johnson în Rusia, prevăzută în aprilie, a fost anulată în ultimul moment de Londra din cauza 'continuării apărării regimului sirian al lui Bashar al-Assad de către Rusia', mai ales după atacul cu arme chimice de la Khan Sheikhoun, imputat de occidentali Damascului.

Rusia a deplâns atunci o decizie 'absurdă' şi lipsa 'stabilităţii şi a coerenţei politicii externe' a diplomaţiilor occidentale, conform Agerpres. Relaţiile dintre Marea Britanie şi Rusia au fost umbrite în ultimii ani de ancheta privind moartea la Londra în 2006 a fostului agent KGB (serviciile secrete ruse) Aleksandr Litvinenko, precum şi de războaiele din Ucraina şi Siria.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.