Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Vizită istorică în Hunedoara: Comisarul European pentru Coeziune și Reformă, Elisa Ferreira a inspectat obiective cheie

laurentiu nistor elisa ferreira

Șeful Consiliul Județean Hunedoara, Laurențiu Nistor, anunță o vizită istorică în zonă.  Un înalt oficial european a vizitat obiectivele importante din zonă.

"Județul Hunedoara este, astăzi, gazda unei vizite, pot spune, istorice. Comisarul European pentru Coeziune și Reformă, Elisa Ferreira, este oaspetele nostru pentru câteva ore. Vizita domniei sale se concentrează pe regiunea Văii Jiului, aflată în plin proces de tranziție spre energia verde și vizată de o serie de proiecte de regenerare urbană și modernizare a infrastructurii rutiere, culturale, înființarea de capacități pentru producerea de componente prietenoase cu mediul și reconversie profesională, cu finanțare europeană și guvernamentală nerambursabilă. Alături de Elisa Ferreira, la vizita din Valea Jiului au luat parte ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene, Marcel-Ioan Boloș, europarlamentarul Victor Negrescu, directorul ADR Vest, Sorin Maxim, dar și deputații PSD de Hunedoara, Natalia-Elena Intotero și Ilie Toma.

A fost o deosebită onoare pentru noi să începem ziua cu o vizită la Mina Petrila, un obiectiv aflat acum în patrimoniul nostru și pe care ne străduim să-l integrăm în circuitul cultural-turistic, asemenea altor zone similare din Europa. Totodată, pe lângă componenta memorială, aici va exista și o componentă dedicată investitorilor. Proiectul de regenerare urbană „Exploatarea Culturală Petrila”, pe care îl vom dezvolta alături de Asociația Planeta Petrila, va prinde contur cu ajutorul fondurilor atrase prin PNRR.

Tot la Petrila, pe agenda vizitei a fost inclusă și o scurtă deplasare la Școala Generală nr. 1, dotată cu ajutorul fondurilor europene. Este o școală model pentru această zonă, semn că și într-un fost oraș preponderent minier, precum Petrila, se pot implementa proiecte benefice pentru comunitatea locală și care pot contribui la prestigiul așezării.

Punctul principal al vizitei l-a reprezentat întâlnirea de la Universitatea Petroșani cu mediul de afaceri, cu primarii orașelor și municipiilor din Valea Jiului, cu reprezentanții societății civile și ai mediului academic. Toți aceștia fac parte din Asociația pentru Dezvoltare Teritorială Integrată – ITI Valea JiuIui. Am discutat despre perspectivele de dezvoltare prin Politica de Coeziune a UE 2021-2027 pentru ITI Valea Jiului și despre Planul de Tranziție Justă pe care îl vom implementa în regiune, despre fondurile pe care le vom atrage aici pentru decarbonificare și trecerea la energie verde.

Vizita doamnei Elisa Ferreira reprezintă o oportunitate de a discuta despre viitorul Văii Jiului, după trecerea la energie verde, regenerabilă, despre perspectivele care se deschid pentru modernizarea regiunii și pentru asigurarea unui nivel de trai decent locuitorilor de aici", scrie Nistor pe Facebook.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.