Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Vizita lui Karl Nehammer în Bulgaria a scos-o din minți pe Maria Grapini: 'Iohannis trebuie să ceară Comisiei Europene să înceteze mizeria asta'

Facebook
Maria Grapini

Europarlamentarul Maria Grapini a comentat vizita cancelarului austriac Karl Nehammer în Bulgaria prin care spulberă orice șansa a României de aderare la Schengen. Ce reproșuri are la adresa diplomației române şi la adresa Comisiei Europene.

"Domnul Rareș Bogdan aș fi vrut să explice cum adică toată diplomația română s-a folosit în aceste ultimele 9 zile să rezolve această problemă cu Schengen.

2. Nu domnul președinte Iohannis a cerut Suediei să pună pe ordinea de zi, ci eu am cerut să răspundă în plenară și mi-a răspuns că pune, pentru că inițial când a prezentat programul președinției suedeze, nu era nimic trecut.

3. Cum să fie bine că l-a trimis înapoi pe domnul Brezeanu, care n-a făcut nimic! Să se ducă încă o dată să mai facă nimic?

4. Comportamentul cancelarului Austriei arată slăbiciunea Uniunii Europene, pe lângă proasta diplomație a noastră, există slăbiciunea Uniunii Europene.

Este un haos în regulamentul Schengen, acum, când vorbim. Nu poți să vorbești să se ducă fiecare, să controleze pe fiecare, pentru că nu așa e procedura, regulamentul, oricare ar fi el.

Regulamentul Schengen este verificat de comisie. Comisia decide să trimită pe cineva. Nu merge fiecare când are alegeri, să verifice cealaltă țară.

Așadar, dacă președintele României, și eu nu-l văd, nu-l aud, nu știu unde este, nu se duce către Comisie. Eu aștept răspunsul. Scrisoarea eu am trimis-o către comisie, dar președintele României, dacă nu se duce către Comisia Europeană să ceară, conform tratatului și regulamentului Schengen, să înceteze mizeria asta pe care o face acum Austria, pentru că degeaba au declarat că este politică internă. A spus domnul Rareș Bogdan. Are alegeri, dar nu ne interesează asta.

Ne interesează că a arătat acum slăbiciunea Uniunii Europene, că nu-i în stare să vegheze asupra funcționării unui regulament.

Nu are legătură nici cu migrația de acolo, este alt regulament, nu are legătură nici cu faptul că vrea să reformeze regulamentul Schengen. Pentru asta trebuie să intre toate statele, din nou, în procedura de respectare a regulamentului Schengen.

Așadar, din punctul meu de vedere, n-am simțit, ca cetățean român și europarlamentar, nicio mișcare din partea diplomației române, iar din partea Uniunii Europene, respectiv Comisia Europeană, chiar dacă spune că ne ajută.

Eu nu văd să fi făcut presiunea care o poate face asupra oricărei țări care încalcă un regulament. De aceea cred că nimeni nu și-a făcut treaba aici, nici diplomația română, nici Uniunea Europeană", a spus europarlamentarul Maria Grapini, la Antena 3 CNN.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.