Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Vizita lui Lavrov în Serbia e incertă - Trei țări și-au închis spațiul aerian pentru aeronava ministrului rus de externe

lavrov

Bulgaria, Macedonia de Nord și Muntenegru și-au închis spațiul aerian pentru aeronava ministrului rus de externe Serghei Lavrov, potrivit ziarului sârb Vecherne Novosti.

Astfel, potrivit informațiilor din publicația citată, vizita ministrului rus în Serbia, programată pentru 6-7 iunie, „s-a dovedit a fi o mare problemă”, „dar Belgradul oficial nu este de vină pentru acest lucru”.

Administrația șefului statului sârb, Aleksandar Vucic, nu comentează în prezent această situație. Serviciul de presă prezidențial a anunțat duminică că ambasadorul rus la Belgrad, Alexandr Boțan-Kharchenko, se va întâlni cu el luni, la ora 10:00.

Vineri, reprezentantul oficial al Ministerului rus de Externe, Maria Zakharova, a informat că șeful Ministerului rus de Externe va efectua o vizită în Serbia în perioada 6-7 iunie, în cadrul căreia sunt prevăzute întâlniri cu președintele acestei țări, negocieri cu ministrul de externe și cu președintele Adunării Naționale (parlamentul unicameral). Potrivit diplomatului, se așteaptă ca părțile să discute în profunzime chestiuni legate de cooperarea politică și economică bilaterală, să facă schimb de opinii cu privire la situația din regiunea balcanică, precum și la o serie de probleme internaționale.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.