Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Vizita Papei Francisc în România - Ce cadouri va primi Suveranul Pontif

facebook.com
Papa Francisc

A rămas mai puţin de o săptămână până când Papa Francisc va ajunge pe pământ românesc. În toate oraşele pe unde Suveranul Pontif va trece, credincioşii vor să îl suprindă cu daruri şi momente memorabile. La Iaşi a fost finalizată statuia pe care Papa Francisc o va binecuvânta, scrie observator.tv

Papa va primi în dar o casetă care conţine moaştele a trei dintre episcopii martir ucişi în închisorile comuniste.

MIHAI FRĂŢILĂ, episcop greco-catolic de Bucureşti: O casetă în argint care va adăposti o mică cutiuţă cu moaştele a trei din şapte episcopi martiri. Şi, oferită din partea Bisericii de către cardinalul Lucian Mureşan, arhiepiscopul major al bisericii române unite, o frumoasă icoană cu cei şapte martiri.

Chiar şi scaunul şi pupitrul de la care Papa va citi Sfânta Evanghelie, la Blaj, au o însemnătate specială.

MIHAI FRĂŢILĂ, episcop greco-catolic de Bucureşti: Ele au fost construite cu piese de lemn care au fost recuperate de la închisoarea din Sighet şi de la închisoarea de la Gherla. Sunt prevăzute inclusiv în braţele jilţului să fie reprezentate câteva bare de metal care să facă aluzie la gratiile celulelor.

Şi la Iaşi, pregătirile sunt pe ultima sută de metri. Un sculptor a creat o statuie care-l înfăţişează pe Isus Christos, pe care suveranul pontif o va binecuvânta. Artistul spune că lucrarea i s-a arătat într-o viziune, în urmă cu aproape 20 de ani.

Primele atacuri între partide. PSD acuză USR că pregăteşte incidente în Diaspora. USR-PLUS: 'Fake news'

CONSTANTIN CRENGĂNIŞ, sculptor: Această idee mi-a venit în urma unui eveniment mai puţin fericit pentru mine. Dar a fost o revelaţie, imediat după ce m-am făcut sănătost am modelat în argilă o machetă, o lucrare la circa 80 de centimetri. A fost o viziune şi s-a materializat cu această lucrare.

Lucrarea din marmură măsoară 3,7 metri înălțime și cântăreşte aproape 9 tone.

Duminică, la Episcopia Catolica din Iași a avut loc și prima repetiție generală a corurilor care vor cânta pe 1 iunie, în faţa Sfântului Părinte.

ADRIAN BLĂJUŢĂ, purtător de cuvânt Episcopia Romano-Catolică Iași: Din toată Moldova, din toată dioceza romano-catolică de Iaşi s-au adunat coriştii, aproximativ 200 în şase coruri.

De săptămâna aceasta a început și distribuirea biletelor pentru pelerini. 2.000 din cei 15.000 de credincioşi înscrişi în parohii şi-au ridicat deja biletele.

La Iaşi, Sfântul Părinte va vizita Catedrala Romano catolica Fecioara Maria Regina, după care va merge cu Papa-Mobilul printre pelerini pana in Piața Palatului Culturii, acolo unde le va vorbi credincioşilor.

Pe Câmpia Libertăţii de la Blaj, autorităţile se pregătesc să primească peste 50 de miii de credincioşi. Pentru a face faţă numărului mare de oameni, autorităţile locale au pregătit mai multe parcări, atât pentru autoturisme cât şi pentru autocare.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.