Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Vizitarea Casei Albe va fi reluată din 7 martie, anunţă Melania Trump

casa alba

Prima doamnă a Statelor Unite, Melania Trump, a anunţat marţi că vizitarea Casei Albe va fi reluată din 7 martie, transmite agenţia EFE, preluat de agerpres.

Într-un comunicat, aceasta a informat asupra redeschiderii porţilor clădirii, după ce vizitele au fost suspendate de la învestitura preşedintelui SUA, Donald Trump, soţul său, pe 20 ianuarie. 

"Sunt încântată de redeschiderea Casei Albe pentru sutele de mii de vizitatori care vin în fiecare an. Casa Albă este un loc unic şi istoric şi suntem emoţionaţi să împărţim frumuseţea şi istoria acestuia", a arătat într-un comunicat Melania Trump, care locuieşte încă la New York, în Turnul Trump. 

Aleşii americani au criticat în ultimele zile închiderea pe o perioadă neobişnuit de lungă a Casei Albe, care suspendă în mod tradiţional vizitele turiştilor pe timpul tranziţiei între cele două administraţii prezidenţiale, menţionează AFP. 

"Thomas Jefferson a demarat în 1805 această tradiţie a primirii de vizitatori la Casa Albă. Iar administraţiile precedente au redeschis rapid porţile Casei Albe pentru public, ba chiar a doua zi după învestitură", au amintit circa douăzeci de parlamentari într-o scrisoare adresată executivului, făcută publică luni. 

Cererile de vizitare trebuie să fie transmise reprezentantului în Congres al statului în care locuieşte persoana interesată de turul Casei Albe, în cazul cetăţenilor americani, în timp ce străinii trebuie să adreseze solicitarea prin intermediul ambasadelor ţărilor din care provin.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.