Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Vlad Botoș, europarlamentar USR, Dreapta Unită - la Chișinău viitorul comun al României și al Moldovei este în UE

Facebook/ Vlad Botoș
lansare Chisinau

Vlad Botoș, europarlamentar USR, membru al grupului Renew Europe, a participat la evenimentul „Dreapta Unită la Chișinău: viitorul Moldovei în Uniunea Europeană”, unde au fost prezenți peste o mie de participanți, cei mai mulți dintre ei cu dublă cetățenie, moldovano-română, care își doresc o Românie modernă și o Moldovă europeană. Printre ei, și primari și parlamentari din Republica Moldova susținători ai valorilor europene.

Susținător deschis al aderării Moldovei la Uniunea Europeană, Vlad Botoș s-a aflat la Chișinău alături de delegația alianței Dreapta Unită, formată din USR, PMP și Forța Dreptei, pentru a-și arăta sprijinul pentru aspirațiile europene ale Moldovei.

”Locul Republicii Moldova este în Uniunea Europeană, alături de România și celelalte state care prețuiesc democrația, drepturile omului, statul de drept. Este singura garanție pentru un viitor în care bunăstarea oamenilor este primordială, iar democrația este literă de lege. Eforturile noastre atât ale românilor cât și ale moldovenilor trebuie să fie intense și unite pentru ca Republica Moldova să parcurgă cât mai repede toți pașii necesari aderării, mai ales acum, când politica de expansiune a Rusiei este evidentă atât în declarații cât și în acțiuni.” a declarat Vlad Botoș.

„Trebuie să credem, împreună, că există soluții în interiorul politicii. Politica nu trebuie să fie ceva de care să fugim, ci trebuie să țină democrația vie. Am venit în Chișinău ca un prieten care vrea ca Moldova să aibă succes, să se dezvolte și să prospere în Europa. Vom susține parcursul european al Moldovei, din Parlamentul European și de la guvernare, cu toată forța. Cei peste 1 milion de moldoveni care sunt deja cetățeni europeni trebuie să știe că nu sunt singuri, că au un partener în USR și Dreapta Unită”, a afirmat Cătălin Drulă.

În calitatea de europarlamentar, dar și de candidat la un viitor mandat în Parlamentul European, Vlad Botoș, alături de liderii alianței Dreapta Unită și-a arătat sprijinul și intenția de a susține prin toate mijloacele politice și administrative care îi stau la dispoziție eforturile Republicii Moldova de a urma calea europeană.

Evenimentul de la Chișinău vine într-un moment important pentru viitorul european al Republicii Moldova, dar și pentru viitorul Uniunii Europene, în contextul apropierii alegerilor europarlamentare și al accelerării campaniilor de dezinformare și manipulare ale partidelor extremiste rusofone.

Înainte de evenimentul de duminică Vlad Botoș și delegația Dreapta Unită au avut o serie de întâlniri cu profesioniști din mai multe domenii, oameni de afaceri, aleși locali și parlamentari moldoveni pentru a discuta nu doar cu mediul politic, ci și cu societatea civilă și sectorul economic. ”Uniunea Europeană este și o Uniune economică și este nevoie să susținem dezvoltarea economiei locale, dar și accesul la Piața Unică a actorilor economici din Republica Moldova în condiții de concurență loială și respectarea normelor și legislației europene” declară Vlad Botoș, care este și membru în Comisia pentru Piață Internă și Protecția Consumatorilor a Parlamentului European.

Întâlnirile europarlamentarilor și a candidaților la europarlamentare cu studenții și cu reprezentanții ONG-urilor din Moldova s-au concentrat pe valorile europene, pe modul în care ar putea aceste valori să schimbe în bine viețile oamenilor din Republica Moldova, pe probleme care mai trebuie rezolvate pentru a ajunge la o democrație stabilă.

În calitate de vicepreședinte al Comisiei pentru Dezvoltare Regională, Vlad Botoș împreună cu ceilalți europarlamentari din Dreapta Unită și-a anunțat intenția de a promova alocarea de fonduri pentru contracararea subversiunilor rusești, precum și sporirea participării Republicii Moldova la programe UE precum Horizon Europe, Fiscalis, Customs, LIFE, EU4Health, Erasmus+, Erasmus Mundus și alte proiecte ce au impact direct asupra calității vieții cetățenilor.

Abordarea pe care o au europarlamentarii și membrii Alianței Dreapta Unită sunt în concordanță cu valorile grupului Renew Europe și se axează pe asigurarea unui viitor prosper pentru Moldova în familia europeană. Dreapta Unită pare a fi cel mai serios partener pentru modernizarea Moldovei și pentru susținerea aspirațiilor acesteia la statutul de stat membru al Uniunii Europene.

Suntem convinși că, împreună, putem asigura un viitor prosper pentru Moldova în familia europeană. Dreapta Unită va rămâne un partener real pentru modernizarea Moldovei.

content-image

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.