Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Vlad Cosma confirmă: Cum dădea procurorul Mircea Negulescu declarații ca martor cu identitate protejată în dosarul pe care îl instrumenta

Inquam Photos / Liviu Florin Albei
mircea negulescu portocala

Vlad Cosma, fost deputat PSD, inculpat în mai multe dosare ale DNA, a făcut, vineri seara, mai multe dezvăluiri despre ce se întâmpla la DNA Ploiești. El a recunoscut că procurorul Mircea Negulescu, zis Portocală, a dat declarații ca martor cu identitate protejată într-un dosar al lui Sebastian Ghiță.

Negulescu a relatat că un afacerist din București deține o listă cu scrisul procurorului Lucian Onea în care sunt numite țintele din politică și presă ale DNA.

”Audierea este din dosarul instrumentat de procurorul Portocală. Au fost trimiși în judecată Sebastian Ghiță și Liviu Tudose. Negulescu era și martor cu identitate protejată și procuror care lua declarațiile. Am fost și eu audiat, el singur dicta și ne punea pe noi să semnăm. A fost și audiat la completul de 3 la ÎCCJ cu identitatea reală.

Citește și: Dezvăluire șocantă! Oreste, amenințat cu bătaia de un boxer care a huiduit-o pe Kovesi! Solicitare de urgență a lui Rareș Bogdan

Erau o practică unitară la unitatea haules de la Ploiești ca martorii să dea declarații după dictarea lui Negulescu. El își punea prietenii să dea declarații ca martori protejați. E și un dosar în care martorii protejați sunt prietenii de băutură ai lui. Au semnat declarații false, dosarul e la Tribunalul Ploiești.

Există o persoană, în București, care are o listă cu scrisul lui Onea în care sunt trecute persoanele țintă ale DNA. Și Tăriceanu, și Ponta sunt acolo. Este vorba despre un om de afaceri din București.

Citește și: Replică acidă pentru Klaus Iohannis! Ce se întâmplă cu pensiile românilor

Am văzut comunicatul în care Laura Codruța Kovesi spunea că i se pare normal ca martorii să fie audiați în dublă calitate. Nu e normal, pentru că atunci când ajungi în instanță, martorul e obligat să jure în instanță, în fața judecătorilor. Una spunea în fața lor, alta în declarațiile cu identitate protejată.”, a spus Vlad Cosma la România TV.

Fostul deputat Sebastian Ghiţă a fost trimis, în 2016, în judecată de procurorii DNA, fiind acuzat de două infracţiuni de dare de mită, cumpărare de influenţă, spălare de bani, şantaj, două infracţiuni de folosire de informaţii ce nu sunt destinate publicităţii şi conducerea unei maşini fără permis. Alături de Sebastian Ghiţă au mai fost trimişi în judecată Liviu Tudose, la data faptelor procuror general al Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Ploieşti, Viorel Dosaru la data faptelor şef al IPJ Prahova, Constantin Ispas, ofiţer de poliţie şi Aurelian Constantin, la data faptelor procuror general adjunct al Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Ploieşti.

Citește și: Ultimă oră! O nouă plecare de răsunet de la Digi 24! După cinci ani, iese din grilă!

Pe 14 iunie 2018, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ) l-a achitat pe fostul deputat Sebastian Ghiţă, pentru toate capetele de acuzare din acest dosar, dar și pe ceilalţi inculpaţi, pe motiv că faptele nu există sau nu sunt prevăzute de legea penală. Decizia instanţei supreme nu este definitivă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.