Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Vlad Filat: Blocul PCRM-PSRM e decizie indusă, iar fenomenul PAS este periculos.

Procurorul general cere ridicarea imunitatii fostului premier moldovean Vlad Filat

Fostul premierul al Moldovei, Vlad Filat, e de părere că Blocul PCRM-PSRM e decizie indusă, iar fenomenul PAS e periculos.Comentând coaliția PSRM-PCRM, ex-premierul Vlad Filat a menționat că aceste două partide nu au avut nimic la bază pentru a face o coaliție.

"A avut loc o coalizare a două partide care nu au avut nimic ca bază de a coaliza. Asta ne duce la ideea că decizia a fost de fapt una indusă, dar nu una firească, iar faptul că sunt pe lista electorală reprezentanți atât ai PSRM, cât și ai PCRM este firesc, dar reprezentarea nu e firească, relateaza stiri.md

Rezultatele alegerilor vor arăta dacă acest model al socialiștilor și comuniștilor le va oferi rezultatul scontat. Eu nu văd această participare în comun ca fiind un pericol, e o decizie luată.

Mai degrabă ar trebui să vedem ce urmăresc postelectoral aceste două partide. Se observă nuanțe despre care trebuie de vorbit și atenționat: crearea dușmanului intern și extern.

Dușmanul intern sunt văzuți unioniștii și cei care vor în spațiul european și declarațiile despre tancurile NATO, plus un servilism exagerat față de Rusia.

Acest servilism nu este pe placul Moscovei, acolo oamenii analizează pragmatic. Eu sper că cei de pe dreapta nu vor merge pe aceeași formulă folosind aspectul geopolitic”, a declarat ex-premierul.

Potrivit lui Filat, crearea unui bloc electoral comun PSRM-PCRM este o mișcare așteptată de Dodon spre a fi șoc.

"Nu știu dacă e disperare, poate a fost o mișcare așteptată a fi șoc. Poate a vrut într-un fel Dodon să dilueze kulioacele și scandalurile în care au fost implicați prin aducerea comuniștilor în această coaliție.

Eu cred că șansele celor de pe dreapta cresc, dar depinde ce vor face. Dacă vor merge pe formulă dispersată, pe geopolitică și nu pe oferirea soluțiilor la problemele cu care se confruntă oamenii... PAS are șansa să obțină majoritatea și nu vrem cei PLDM să încurcăm.

Unii văd fenomenul PAS e văzut ca ceva extraordinar, dar eu îl văd ca ceva periculos, fiindcă nu e alternativă, dar dreapta cu un singur partid cu certitudine nu are viitor. În R. Moldova, nu e ca în alba-neagra, ci sunt nuanțe. Nu o spun ca o critică sau împotriva cuiva, ci e o constatare a situației", a mai menționat Vlad Filat.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.