Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Vlad Filat, încă 30 de zile de arest preventiv

basescu vlad filat

Mandatul de arestare preventivă pe numele lui Vlad Filat, fost premier şi lider al Partidului Liberal-Democrat din Republica Moldova (PLDM), a fost prelungit cu încă 30 de zile, la cererea procurorilor anticorupţie, informează agenţia de presă Unimedia.

Vlad Filat va rămâne în arest până pe 14 decembrie. Decizia a fost luată de judecătoria sectorului Buiucani din Chişinău, demersul procurorilor fiind examinat timp de peste opt ore.

Procurorul care instrumentează acest caz, Adriana Beţişor, a subliniat că judecătorii au luat în calcul toate probele aduse de procurori şi astfel au admis demersul acestora.

De asemenea, procurorul a menţionat că până în prezent au fost audiate mai multe persoane cu funcţii publice. Audierile vor continua şi în perioada următoare.

Vlad Filat a fost reţinut la 15 octombrie de către ofiţerii ai Consiliul Naţional Anticorupţie (CNA), după ce la solicitarea procurorului general parlamentul i-a ridicat imunitatea parlamentară. Trei zile mai târziu, Vlad Filat a primit 30 de zile de arest preventiv. El este cercetat penal pentru corupţie şi fraude din sistemul bancar al Republicii Moldova şi riscă până la 15 ani de închisoare.

PLDM a decis miercuri să treacă în opoziţie şi să nu participe la formarea unei noi majorităţi parlamentare şi a unui nou guvern, acuzându-i pe democraţi că au provocat deliberat această criză prin faptul că au votat împreună cu socialiştii şi comuniştii moţiunea de cenzură împotriva guvernului condus de liberal-democratul Valeriu Streleţ, din care PD făcea parte.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.