Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Vlad Filat nu vede o altă variantă pentru Republica Moldova decât Unirea: 'Nu are perspectiva supraviețuirii și trebuie de înțeles că alternativă nu există'

Radio Moldova
Vlad Filat

Invitat la Antena 3, fostul premier al Republicii Moldova, Vlad Filat, a declarat că țara sa se află într-o situație destul de gravă și unica sa perspectivă este reunificarea cu România.

”Trebuie să pornim de la situația că Republica Moldova nu are perspectiva supraviețuirii, efectiv, și eu spun lucrul acesta în cunoștință de cauză. Acest termen nu este atât de mare. Pornind de la situația demografică, economică, lucrurile sunt foarte grave acum, dar în perspectivă și mai grave” a declarat el.

Totodată, Filat a declarat că, dacă am compara situația din R. Moldova cu cea din Ucraina, noi avem o singură perspectivă, reunificarea țării.

”Doar că trebuie de înțeles că, această reunificare nu va fi așa ca în 1918, când a existat acel act politico-juridic, iar apoi a fost integrarea Basarabiei în România. Acum, acest act politico-juridic urmează să vină la finalul procesului, având la bază expertiză și care categoric nu trebuie să îmbrace haină partinică, iar politicul, prin intermediul partidelor, trebuie să ofere tot cadrul și suportul pentru ca lucrul acesta să se întâmple. Până la actul de reunificare juridică trebuie să parcurgem o distanță – asta înseamnă ajustarea legislației, interacționarea instituțiilor, infrastructura” a notat Vlad Filat.

Fostul premier a subliniat că acest lucru este posibil și se poate întâmpla foarte repede, mai ales că acum R. Moldova e în proces de ajustare a legislației la acquis-ul comunitar.

”Eu cred că, acest proces a început, dar într-o manieră neorganizată și foarte puțin eficientă. Trebuie de înțeles că alternativă nu există și trebuie de acționat, fără interese electorale” a conchis Vlad Filat, precizând că nu crede într-o altă perspectivă a R. Moldova, decât reunificarea, având în vedere contextul actual intern și regional.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.