Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Vlad Munteanu şi Răzvan Raţ urmează un curs Master de management sportiv organizat de UEFA

www.prosport.ro
Răzvan Raț

Doi foşti internaţionali români, Vlad Munteanu şi Răzvan Raţ, sunt printre foştii fotbalişti care urmează un curs Master de management sportiv organizat de UEFA, potrivit site-ului forului continental, conform agerpres.

Timp de doi ani foştii jucători, bărbaţi şi femei deopotrivă, vor deprinde abilităţi care să le fie de folos carierelor pe care le vor avea după încheierea activităţii fotbalistice.

Nu mai puţin de 29 de foşti jucători s-au înscris la acest curs, ajuns la a patra ediţie şi a cărui durată este de 20 de luni.

Fostul fundaş brazilian Maxwell Scherrer, care şi-a petrecut cea mai mare parte a carierei de jucător la Paris Saint-Germain, este acum şeful departamentului de dezvoltare a fotbalului de la UEFA, după ce a făcut parte din a doua promoţie a Masterului (UEFA MIP).

"A fost un program perfect pentru mine după ce am decis să intru în administraţia sportivă. Am căutat în Franţa şi în alte ţări diferite programe şi dintr-o dată am auzit că foşti jucători s-au înscris în prima ediţie a UEFA MIP. Au vorbit foarte laudativ despre program şi, până acum, pentru mine este perfect pentru tranziţia de la perspectiva de jucător la cea de angajat într-o administraţie'', a declarat Maxwell.

Masterul cuprinde sesiuni de şapte săptămâni organizate în diferite metropole, fiecare sesiune examinând diferite aspecte ale administraţiei şi guvernanţei unei organizaţii sportive. În plus, jucătorii care nu lucrează deja într-o organizaţie sportivă trebuie să facă o practică de trei luni pentru a se asigura că beneficiază de experienţa de zi cu zi, notează UEFA.

Nu toţi cursanţii sunt retraşi din activitatea sportivă, spaniola Veronica Boquete jucând în continuare la AC Milan.

Între cei înscrişi la acest Master se numără Mihail Aleksandrov (Bulgaria), Hamit Altintop (Turcia), Demba Ba (Senegal), Veronica Boquete (Spania), Serghei Butelschi (R. Moldova), Aurelien Chedjou (Camerun), Vedran Corluka (Croaţia), Nigel de Jong (Olanda), Tulio de Melo (Brazilia), Benedikt Hoewedes (Germania), Christos Karipidis (Grecia), Sami Khedira (Germania), Luisao (Brazilia), Diana Matheson (Canada), Aaron Mokoena (Africa de Sud), Vlad Munteanu (România), Panagiotis Kone (Grecia), Răzvan Raţ (România), Nemanja Vidic (Serbia).

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.