Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Vlad Plahotniuc, despre retragerea lui Andrei Năstase și care e cel mai mare rău pentru Moldova

Vlad Plahotniuc

Vlad Plahotniuc, prim-vicepreședintele Partidului Democrat din Moldova (PDM) și coordonatorul coaliției de guvernare, susține că Andrei Năstase, până de curând candidatul la președinție înaintat de Platforma Demnitate și Adevăr (PDA), s-a retras din cursă când și-a dat seama că nu mai are nicio șansă. De asemenea, Plahotniuc îl amenință pe Igor Dodon că, dacă va ajunge președinte și va renunța la parcursul proeuropean al țării, îl așteaptă proteste de anvergură.

„El (n. red. Andrei Năstase) pur și simplu a cedat când a văzut că nu mai are nici o șansă. Vă amintiți că eu am anticipat recent că genul ăsta de candidați nu au șanse să câștige. Ei sunt oameni care își promovează doar obsesiile și au un comportament agresiv, ei nu vin cu soluții concrete și proiecte pentru țară,” a declarat Plahotniuc pentru allmoldova.com.

Există și un alt motiv pentru care Năstase s-a retras din cursă, „stăpânii săi” decizând să limiteze pagubele și să spere că prin această mișcare vor obține clemență din partea partenerilor externi, susține Plahotniuc. Acesta face referire la Victor și Viorel Țopa, oameni de afaceri condamnați în Republica Moldova pentru uz de fals și spălare a banilor, dar care au fugit în Germania și despre care se crede că se află în spatele carierei politice a lui Andrei Năstase.

Punctul de pornire al acestor credințe stă în faptul că Viorel Țopa este nașul de cununie al lui Andrei Năstase, care în trecut a și reprezentat din postura de avocat mai multe firme deținute de cei doi Țopa.

Trebuie precizat că Andrei Năstase s-a retras la finalul săptămânii trecute din cursa pentru prezidențiale, alegând oficial să o susțină pe Maia Sandu, candidatul Partidului Acțiune și Solidaritate. Deși cei doi lideri au promis în repetate rânduri că vor înainta un candidat comun în luna septembrie iar mai apoi în prima săptămână din luna octombrie, în baza unor sondaje în care va fi măsurat cine va avea cele mai mari șanse de câștig, decizia a întârziat să apară. Dacă la început, Andrei Năstase a declarat că nu e de acord ca departajarea dintre el și Maia Sandu să se facă doar pe baza sondajelor, la finalul săptămânii trecute acesta a anunțat brusc faptul că e pregătit să facă pasul în spate, chiar înainte de apariția ultimului sondaj care avea menirea să-i departajeze.

Vlad Plahotniuc vorbește în interviu și despre cel mai mare pericol pentru Moldova din această cursă electorală, care, în opinia lui, este Igor Dodon, candidatul Partidului Socialiștilor din Republica Moldova (PSRM) și care militează pentru ruperea Acordului de Asociere dintre Moldova și UE dar și pentru aderarea țării la Uniunea Euroasiatică:

„Dodon este un pericol real pentru Republica Moldova și un om care insistă în ambițiile lui greșite și dăunătoare. El nu e pericol pentru mine sau PDM, noi i-am făcut față fără probleme până acum (vedeți și moțiunea de cenzură eșuată de acum 3 săptămâni), dar ‎el are o capacitate extraordinară de manipulare și ar putea din postura de președinte să pună țara pe o cale extrem de periculoasă.”

De asemenea, Plahotniuc îl amenință pe Dodon cu proteste, în eventualitatea în care cel din urmă ajunge președinte și abandonează parcursul european.

„El ar trebui să se gândească foarte bine la consecințele ideilor lui, pentru că dacă printr-o situație nefericită ajunge președinte și abandonează parcursul european, el știe ce pot, o să vadă ce înseamnă proteste adevărate. Dacă ajunge să mă facă eroul revoluției pro-europene, să vedeți cum mi se inversează ratingul într-o singură zi. Și nu cred că vrea asta,” a declarat Vlad Plahotniuc.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.