Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Vlad Voiculescu, acuzații dure la adresa lui Florin Cîțu: Este o minciună! A fost doar un pretext

Inquam Photos/ Octav Ganea
Vlad Voiculescu

Fostul ministru al Sănătăţii Vlad Voiculescu cataloghează drept "o minciună" afirmaţia conform căreia ordinul dat de fostul secretar de stat Andreea Moldovan referitor criteriile privind carantina zonală ar fi trebuit discutat înainte în Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă. El susţine că a discutat personal cu premierul Florin Cîţu "nu ordinul în sine, dar ceea ce este în spatele ordinului şi anume ideea că trebuie să ai criterii cât mai obiective pentru carantinare". "Cred că trebuie să fii orb ca să nu vezi că ăsta e un pretext", afirmă Voiculescu.

"E o minciună. Această afirmaţie că a existat necesitatea legală ca acele criterii să fie aprobate de CNSU înainte să vină într-un ordin de ministru este o minciună. Nu există nicio bază legală care să fi fost adusă la cunoştinţa cuiva care să spună asta”, a afirmat Vlad Voiculescu, luni, într-o emisiune la Prima Tv.

Acesta a menţionat că nu a lucrat la ordinul privind schimbarea criteriilor de carantinare şi nici nu a ştiut că acesta va fi dat. Voiculescu a precizat că ordinul a fost utilizat drept pretext pentru demiterea sa şi a echipei sale.

"Cred că trebuie să fii orb ca să nu vezi că ăsta e un pretext. Unu: ordinul fusese discutat, inclusiv eu l-am discutat cu Florin Cîţu, nu ordinul în sine, dar ceea ce este în spatele ordinului şi anume ideea că trebuie să ai criterii cât mai obiective pentru carantinare, până la urmă e o decizie politică, dar avem nevoie de criterii cât mai clare. (...) Ideea că trebuie să revizuim lucrurile era de mult în picioare, au fost două zile de discuţii, una la Ministerul Sănătăţii, una la Ministerul de Interne, deci două zile de discuţii”, a mai afirmat fostul ministru al Sănătăţii.

El a precizat că discuţiile pe acest subiect au avut loc cu săptămâni înainte de emiterea ordinului privind schimbarea criteriilor de carantinare.

Ministerul Sănătăţii a modificat ordinul care cuprinde criteriile pentru instituirea carantinei zonale, documentul fiind publicat marţi seară în Monitorul Oficial.

Documentul a fost semnat de secretarul de stat Andreea Moldovan, demisă odată cu ministrul Vlad Voiculescu.

Fostul secretar de stat în Ministerul Sănătăţii Andreea Moldovan a afirmat vineri că indicii de carantinare din ordinul care provocat scandalul soldat cu demitere ministrului Sănătăţii au fost discutaţi cu Institutul Naţional de Sănătate Publică şi cu Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă. Vlad Voiculescu a menţionat că ordinul a fost un pretext pentru îndepărtarea sa şi a Andreei Moldovan din minister, menţionând că nu era nevoie de avizul CNSU, iar dacă cineva ar fi trebuit să îl anunţe pe premier, acela era şeful DSU, Raed Arafat.

Premierul Florin Cîţu justifică decizia sa de a abroga ordinul privind modificarea criteriilor pentru instituirea carantinei zonale, semnat de fostul secretar de stat din Ministerul Sănătăţii Andreea Moldovan, premierul explicând că nu a contestat conţinutul documentului, ci faptul că acesta a fost emis fără respectarea procedurilor. "Ceea ce eu nu vreau să am în acest guvern - încălcarea flagrantă a procedurilor, pentru că, până la urmă, eu răspund de acest lucru, iar acolo a fost călcată în picioare procedura", subliniază Cîţu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.