Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Vlad Voiculescu estimează 600 - 700 de morți Covid-19 pe zi: 'Ne duc spre beznă. Trebuie să punem frână'

vlad voiculescu

Alina Gorghiu, parlamentar PNL, se arată siderată de declarațiile făcute de Vlad Voiculescu, care cere măsuri mai aspre, și se întreabă ce are Voiculescu în cap (mai multe aici). Vlad Voiculescu, fostul ministru al Sănătății, susține că situația e atât de gravă încât România nu mai poate aștepta și trebuie să ia decizii ferme. Voiculescu estimează că România ar putea ajunge la 600 - 700 de morți pe zi, dacă nu se iau măsuri.

„Probabil (n.r.: Alina Gorghiu) că se bazează pe faptul că multe publicații preiau ce spune doamna Gorghiu și pun în titlu lockdown și numele meu, fără nicio legătură cu ceea ce am spus. Ideea că spui, pe de o parte, că nu o să fie închise școlile, că le prioritizăm și o să fie închise ultimele, dar în jurul scolilor nu vrei să închizi nimic și te ferești de orice fel de măsuri de protecția sănătății sau vieții oamenilor și declari în gura mare la un nivel de incidență care ține orașe închise de luni de zile probabil că ar fi fost lockdown”, a spus Voiculescu, la postul B1TV.

„Ce e clar e că echipa câștigătoare e într-o derivă periculoasă. Ne conduce în ceva în ce nici ei nu știu. Ne duc spre beznă. E clar că trebuie să punem frână. O carantină trebuie să aibă măsuri de protecție a populației. Să vedem o diferență în modul în care interacționează oamenii pe stradă. Să vedem că incidența scade. Dacă incidența nu scade, fie acele măsuri nu sunt aplicate, fie trebuie măsuri suplimentare.

Au date, au specialiști și cifrele reale. Să analizeze și să spună care este planul. Exact acest joc l-a făcut Cîțu la începutul anului: nu și-a asumat nimic și și-a pus pelerina de superman cu măsuri de relaxare. E în regulă că mor peste 300 de oameni pe zi? Cum răsun doamna Gorghiu și Vâlceanu la familiile celor morți?”, a mai punctat Vlad Voiculescu.

Fostul ministru al Sănătății estimează că România ar putea să ajungă la 600 - 700 de morți Covid-19 pe zi.

„O să ajungem la 6-700 de decese pe zi dacă nu facem nimic. O să fim țara care nu a generat și gestionat bine pandemia în toată Europa. O să rămânem din cauza lui Cîțu cu o ghiulea atârnată de picior”, a conchis Voiculescu.

Premierul interimar Florin Cîţu a prezentat, vineri, în cadrul unei videoconferinţe, două aspecte din ancheta privind pregătirea valului 4, el acuzând Ministerul Sănătăţii că a tergiversat achiziţia unui medicament pentru bolnavii de COVID-19, Tocilizumab, pentru care România a cerut activarea mecanismului european de protecţie civilă, şi că nu a răspuns solicitării spitalelor pentru ventilatoare, deşi avea 40 de bucăţi pe stoc, donaţie din partea Germaniei.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.