Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Vlad Voiculescu, replică la acuzațiile lui Marcel Ciolacu: miros a prostie, a minciună și stat securistoid

vlad voiculescu

Fostul ministru USR al Sănătăţii Vlad Voiculescu îl acuză pe liderul PSD de ”prostie”, ”minciună” şi manipulare, afirmând că, în mod voit, Ministerul Sănătăţii a fost exclus din toate procedurile legate de achiziţia de vaccinuri şi campania de vaccinare.

Citește și: Marcel Ciolacu îi bagă pe Vlad Voiculescu și Dan Barna în vizorul DNA: tunul de 730 de milioane de euro/ Video

”Nea Ciolacu a deschis iar gura și a scos din nou ceva urât-mirositor.

Noile declarații calomniatoare despre Dr. Ioana Mihăilă și USR miros a prostie, miros a minciună, miros a stat USL-securistoid care nu știe decât să fure și să arunce cu rahat în oricine îi încurcă.

Nea Ciolacu zice de un memorandum din mai 2021 pentru achiziție de vaccinuri și pune asta în legătură cu expirarea unui milion de doze zilele trecute.

Prostia: după cum zice chiar dumnealui, memorandumul ar fi pentru livrări în anii 2022-2023. Suntem în aprilie 2022, cu siguranță nu a expirat nimic ce ar fi fost livrat în 2022-2023. O mică prostie și manipulare deci.

Dar prostia și mai mare este că aruncă vina cumpărării unor vaccinuri ministrului (USR) și vicepremierului (USR). Ori un memorandum se face tocmai atunci când decizia nu se ia la nivelul unui ministru ci la nivelul întregului guvern - decizia finală fiind mereu a premierului!

Minciuna: și eu și Dr. Ioana Mihăilă am atenționat în mai multe rânduri, în scris și în ședință de guvern despre numărul de vaccinuri achiziționate. Eu am cerut în repetate rânduri publicarea înregistrării ședinței de guvern din martie. Veți auzi acolo atât intervențiile mele im care atrăgeam atenția asupra cantității și asupra bugetului insuficient al Ministerului Sănătățîi cât și dezacordul dintre Alexandru Năzare și Florin Citu pe aceasta tema pentru că primul nu înghițea aberațiile și "anti-matematica" lui Cîțu - premier la data respectiva. Dr. Ioana Mihăilă a sunat probabil zeci de ministere ale sănătății din Europa și nu numai ca să re-vândă vaccinuri și să reducă risipa făcută de domnul Cîțu cu comenzile de vaccinuri de parcă ar fi fost într-un bar în SUA.

Ministerul Sănătății a fost în mod voit și consecvent ocolit și pus în fata faptului împlinit în toate deciziile ce țineau de vaccinare. De la achiziția vaccinurilor la comunicare și logistica - totul a fost în mana PNL - mai precis Florin Citu, CNCAV.

Negocierile se făceau printr-un consilier onorific al domnului Andrei Baciu (PNL, vicepreședinte al CNCAV) și mergeau pentru decizie direct la premier - iar premierul semna. Ministerul Sănătății primea apoi sarcina să facă “formalitățile”. Aceasta este problema pe care am semnalat-o chiar atunci și anume la cel mai înalt nivel administrativ (în ședință de guvern) și politic (în ședințele de coaliție).

În timp ce PNL, capul mai mic al balaurului, nu și-a asumat niciodată dezastrul campaniei de vaccinare, moartea și risipa aferenta, capul mai mare și mai grobian al aceluiași balaur - scuipă urat-mirositor pe un medic onest.

Nu pot să spun că mă mai miră cu adevărat ceva, e doar îngrozitor de trist că țara a ajuns din nou pe mâna lor și își permit chiar orice.”, scrie Vlad Voiculescu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.