Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Vladimir Putin a criticat incidentul cu amenda dată unui bărbat care a ascultat muzică ucraineană la Moscova

mktw.net
Vladimir Putin

Președintele Vladimir Putin a calificat drept inacceptabilă orice restricție asupra culturii ucrainene și a îndemnat autoritățile să nu fie ca cei care încearcă să "anuleze" cultura rusă, anunță Interfax.ru.

În cadrul unei conferințe de presă, i s-a spus că un bărbat a fost amendat la Moscova pentru că a ascultat muzică ucraineană în mașina sa și i s-a cerut să comenteze acest lucru.

"Nu ar trebui să fim ca cei care anulează orice fel de cultură, cultura nu are nimic de-a face cu asta", a răspuns el. "Dacă actuala conducere de la Kiev consideră că este posibil să susțină neonaziștii, să susțină procesiuni cu torțe în centrul marilor lor orașe și oameni care se plimbă cu simboluri naziste, nu are nimic de-a face cu cultura ucraineană".

Referindu-se la încercările de interzicere a limbii ruse și a culturii ruse în Ucraina în general, președintele a declarat: "Suntem întotdeauna indignați de încercările de a închide cultura rusă, de a o anula - este pur și simplu un nonsens total, un nonsens, așa cum a spus unul dintre muzicienii noștri: "un fel de proști"." Nu ar trebui să ne comportăm în același mod".

El a reamintit că "limba ucraineană aparține uneia dintre limbile de stat în una dintre entitățile constitutive ale Federației Ruse - în Crimeea".

"În Crimeea, limba ucraineană este limbă de stat, alături de tătară crimeeană și rusă, așa că acest lucru în sine este ilegal", a spus Putin.

În plus, potrivit acestuia, ucrainenii care locuiesc permanent în Rusia sunt cetățeni ai Rusiei.

"Ei bine, cum putem interzice limba lor, cultura lor? Da, nici măcar nu avem asta în cap. Dar înțeleg cu ce este legat acest lucru - este emoțional, pe fundalul a tot ceea ce se întâmplă astăzi. Știu că în multe dintre familiile noastre știu, aud și iubesc cântecele ucrainene, cultura ucraineană. Pe vremea Uniunii Sovietice, hiturile în ucraineană erau foarte populare", a adăugat președintele rus.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.