Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Vladimir Putin a descins la sediul FSB! Principala misiune încredințară de liderul de la Kremlin: 'Să fie întărit contraspionajul!'

Twitter/ Maria Pevchikh
vladimir putin ingrijorat

Președintele rus Vladimir Putin a vorbit în Consiliul de Administrație al Serviciului Federal de Securitate (FSB). În timpul discursului, el a solicitat consolidarea activității de contraspionaj, instruit să lupte împotriva grupurilor de „sabotaj ucrainene”. Potrivit acestuia, consolidarea amenințării teroriste în Rusia este asociată cu acțiunile Ucrainei și ale țărilor occidentale care folosesc „prieteni vechi".

"Sub controlul special al serviciului de frontieră FSB ar trebui să fie la secțiunea ruso-ucraineană a frontierei de stat. Acum există un grup dislocat acolo, care include unități ale agențiilor de frontieră, aviației FSB, forțelor armate și Rosgvardia. Sarcina dumneavoastră este să puneți o barieră în calea grupurilor de sabotaj, să suprimați încercările de a transporta ilegal arme și muniții pe teritoriul Rusiei", a declarat Putin.

Vladimir Putin a cerut, de asemenea, FSB să consolideze controlul asupra punerii în aplicare a ordinului de apărare de stat și asupra furnizării de trupe care participă la războiul din Ucraina. Putin a cerut suprimarea utilizării internetului și a rețelelor sociale pentru a implica tinerii în acțiuni extremiste. De asemenea, el a numit tinerii „cea mai vulnerabilă categorie" care poate intra sub influența „extremiștilor”.

Liderul de la Kremlin a vorbit și despre rolul serviciilor speciale occidentale în acest domeniu. Creșterea numărului de crime teroriste, crede Putin, este legată, printre altele, "de dorința Occidentului de a reînvia celulele extremiștilor și teroriștilor, așa-zișii săi prieteni vechi de pe teritoriul nostru". "Și știm că nu au disprețuit niciodată să profite atât de radicali, cât și de extremiști, în ciuda tuturor declarațiilor zgomotoase despre lupta împotriva terorismului internațional. Tot ceea ce este la îndemână este folosit împotriva noastră, tot ceea ce este posibil, este folosit, a fost întotdeauna așa și acum", a spus președintele. El consideră că "este necesar să răspundem în mod eficient tuturor acestor provocări, împreună cu agențiile de aplicare a legii și cu coordonarea Comitetului Național Antiterorist, să acționăm decisiv și agresiv, să folosim întregul arsenal de mijloace analitice operaționale și de altă natură".

Sprijinirea rudelor

Conducerea FSB din Rusia ar trebui să facă totul pentru sprijin suplimentar pentru rudele angajaților serviciului uciși în Ucraina, a mai declarat președintele rus Vladimir Putin. "Din păcate, dragi tovarăși, știm despre acest lucru, din păcate, există pierderi în rândurile noastre. Conducerea FSB ar trebui să facă totul pentru a sprijini în plus familiile camarazilor noștri căzuți în brațe. Ne vom aminti mereu de eroismul și curajul lor", a spus șeful statului.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.