Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Vladimir Putin a emis un decret de urgență: represalii pentru Georgia

putin

Președintele Rusiei, Vladimir Putin, le-a interzis vineri companiilor aeriene ruse să opereze zboruri către Georgia, la o zi după ce vizita unui parlamentar rus la Tbilisi a dus la proteste masive în fața Parlamentului georgian, potrivit The Guardian, potrivit Mediafax.

Cotidianul britanic notează că interdicția va pune presiune asupra sectorului turistic din Georgia, în condițiile în care acest sector produce 7,6% din Produsul intern brut al acestei țări. Peste 1,4 milioane de turiști ruși au vizitat Georgia în 2018.

Putin a semnat decretul vineri seara și a declarat că suspendarea zborurilor este necesară pentru a proteja „siguranța națională a Federației Ruse”.

Potrivit decretului, companiile aeriene din Rusia nu vor mai avea dreptul să transporte cetățeni ruși către Georgia începând cu data de 8 iulie. Documentul sfătuiește agențiile de turism să nu le mai ofere turiștilor ruși oferte în Georgia.

Măsura luată de Vladimir Putin vine pe fondul protestelor de joi din capitala georgiană, Tbilisi, față de vizita unui parlamentar rus, Sergei Gavrilov, care a susținut un discurs în limba rusă în plenul Parlamentului Georgiei. Cel puțin 240 de persoane au fost rănite în urma acestor manifestații.

Parlamentarul rus Sergei Gavrilov a susținut un discurs din fotoliul președintelui Parlamentului georgian în fața unei adunări formate din mai mulți parlamentari din țări creștin ortodoxe. Aproximativ 10.000 de persoane s-au adunat în fața Parlamentului pentru a protesta față de prezența acestuia în plenul Legislativului, pe fondul disputei dintre Georgia și Rusia în legătură cu regiunile separatiste Abhazia și Osetia de Sud, pe care Moscova le recunoaște ca fiind state independente.

Citește și: DEZVĂLUIRI grave în cazul fetiței ridicată cu mascații: soțul asistentei maternale spune că a făcut plângere la DIICOT .

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.