Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Vladimir Putin a luat o decizie în privința disidenților: Ce se întâmplă cu ei în timpul scrutinului prezidențial din Moscova

Kremlin
Vladimir Putin

Expaţii ruşi vor putea vota la scrutinul prezidenţial din martie chiar dacă trăiesc în ţări "neprietenoase" care au impus sancţiuni Moscovei ca urmare a invaziei de către Rusia a ţării vecine Ucraina, a declarat vineri purtătoarea de cuvânt a MAE rus, Maria Zaharova, transmite Reuters.

Zaharova a transmis că vor exista secţii de votare în toate ţările în care Rusia are misiuni diplomatice.

Este de aşteptat ca preşedintele rus Vladimir Putin să câştige scrutinul din 15-17 martie şi să-şi prelungească mandatul în fruntea statului cu încă şase ani.

Un candidat împotriva războiului, Boris Nadejdin, face campanie împotriva lui, dar Kremlinul a spus că nu îl consideră un rival serios, notează Reuters.

Zaharova a declarat că Rusia va invita la scrutin observatori străini din Comunitatea Statelor Independente, un grup de ţări care au făcut parte din Uniunea Sovietică, şi din Organizaţia de Cooperare de la Shanghai, care include China, India, Pakistan şi Iran.

Ea a adăugat că ar fi "ciudat" ca Rusia să invite monitori "rusofobi" din partea Consiliului Europei care să supravegheze modul de desfăşurare al scrutinului prezidenţial.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.