Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Vladimir Putin a schimbat tactica pentru războiul din Ucraina: modul în care vrea să-i recruteze pe soldați

The Times
Vladimir Putin

Preşedintele rus Vladimir Putin a semnat vineri o lege privind folosirea procedurilor electronice de recrutare, cu scopul de a face mobilizarea mai eficientă şi de a acoperi hibele, informează Reuters, relatează Rador.

Rusia susţine că a mobilizat doar puţin peste 300.000 de bărbaţi pentru a ajuta la impulsionarea "operaţiunii sale militare speciale" din Ucraina.

Legea va intra în vigoare la data la care o să fie ea publicată ulterior în Monitorul Oficial.

Ce prevede documentul?

Potrivit documentului, va fi format un registru unificat al recruților pe baza resursei informaționale de stat.

Legea prevede duplicarea agendelor tradiționale de pe hârtie cu cele electronice. Acestea vor fi trimise, în special, prin intermediul portalului serviciilor de stat, explică Interfax.

În plus, este introdusă posibilitatea notificării de recrutare pentru serviciul militar prin scrisoare recomandată.

Citația o să fie trimisă online

Citația în format electronic va fi considerată comunicată din momentul în care este postată în contul personal al cetățeanului pe resursa informațională relevantă, în sistemul informatic.

În cazul în care o citație, emisă în scris sau electronic, nu este notificată sau comunicată, atunci se consideră, în orice caz, notificată sau comunicată după șapte zile de la data înscrierii sale în registrul de citații, se arată în document.

De asemenea, se prevede că un cetățean supus înrolării pentru serviciul militar, care a primit o citație de la comisariatul militar după data înfățișării specificate în acesta, în termen de două săptămâni de la data primirii citației, este obligat să raporteze acest lucru prin înfățișarea personală la comisariatul militar sau prin intermediul portalului Serviciilor de Stat.

Un cetățean supus recrutării pentru serviciul militar care nu a primit o citație din partea comisariatului militar în timpul recrutării este obligat să se prezinte personal la biroul de înregistrare militară în termen de două săptămâni de la data începerii următoarei perioade de recrutare pentru a verifica datele.

Cei care se opun riscă închisoarea

Poliţia are dreptul să îi vâneze pe cei refractari, care riscă pedepse cu închisoarea. Administraţia financiară, universităţile şi alte organisme publice vor avea datoria de a furniza informaţiile personale ale mobilizaţilor.

Refuzul de a se prezenta la centrul de înrolare îi va priva astfel pe ruşi de posibilitatea de a lucra ca antreprenor sau independent, de a primi împrumuturi sau de a dispune de locuinţa şi maşina lor.

Aceste măsuri îi privesc, de asemenea, pe ruşii care au fugit din ţara lor şi lucrează de la distanţă.

Precedenta mobilizare din septembrie 2022 a provocat fuga a zeci de mii de ruşi în străinătate, mai scrie AFP, arată Agerpres.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.