Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Vladimir Putin a trimis felicitări participanților la Forumul Mondial al Staroverilor: Tradițiile culturale și spirituale fac parte din patrimoniu național

vladimir putin

Președintele rus, Vladimir Putin, a trimis felicitări participanților la Forumul Mondial al Staroverilor (ortodocși ruși de rit vechi – n.r.), dedicat aniversării a 400 de ani de la nașterea protopopului Avvakum (liderul staroverilor din sec. al XVII-lea – n.r.). Telegrama este publicată pe site-ul Kremlinului.

”Tradițiile culturale și spirituale multiseculare ale staroverilor fac parte integrantă din bogatul nostru patrimoniu național, pe care trebuie să-l păstrăm împreună, se subliniază în mesajul șefului statului. De aceea, este important faptul că forul dumneavoastră se desfășoară cu o participare atât de largă”.

Evenimentul a reunit la Moscova reprezentanți ai bisericilor ortodoxe de rit vechi și personalități publice pentru a discuta aspecte legate de consolidarea contactelor și asistența reciprocă între comunități, se spune în telegramă. ”Și, desigur, în centrul atenției dumneavoastră se află aniversarea a 400 de ani de la nașterea protopopului Avvakum, care a fost sărbătorită anul trecut”, a arătat Putin. El l-a caracterizat pe duhovnic drept o persoană de importanță cu adevărat istorică, iar scrierea sa, ”Viața protopopului Avvakum”, ca pe una dintre cele mai impresionante opere ale literaturii ruse.

Protopopul Avvakum, ca martir pentru credință, este venerat de adepții diferitelor curente ale vechilor credincioși. Biserica Ortodoxă Rusă de Rit Vechi (RPSȚ) l-a canonizat ca sfânt mucenic. În legătură cu pandemia de coronavirus, Forumul Mondial al Staroverilor, concertele festive de muzica duhovniceasă și alte evenimente, dedicate aniversării a 400 de ani de la nașterea lui Avvakum, au fost decalate pentru anul în curs.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.