Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Vladimir Putin acuză România: 'Creează, în mod inevitabil, o AMENINȚARE'

Putin KGB

Preşedintele rus Vladimir Putin a declarat într-un interviu acordat publicaţiei franceze Le Figaro că scutul antirachetă amplasat în România şi Polonia 'creează în mod inevitabil o ameninţare' pentru armata rusă şi 'rupe echilibrul geostrategic'.

El a reproşat de asemenea statelor NATO că inventează 'ameninţări imaginare provenite din Rusia' şi presei occidentale că a speculat că hackeri ruşi s-ar fi amestecat în campaniile electorale din SUA şi Franţa, relatează agenţia EFE.

Citește și: SCANDAL în Biserica Ortodoxă, la mănăstirea unde mai multe măicuțe au rămas însărcinate: Un călugăr a lăsat GRAVIDĂ o credincioasă / VIDEO

Aceste presupuse ameninţări 'le-aţi inventat voi singuri (occidentalii)', a spus liderul rus în interviul publicat miercuri de cotidianul francez Le Figaro. 'V-aţi speriat singuri' şi totul pe 'date imaginare', a insistat Putin.

El a criticat din nou extinderea NATO până la graniţele Rusiei în pofida faptului că - asigură Putin - atunci când s-a destrămat Uniunea Sovietică politicienii occidentali au garantat că Alianţa Nord-Atlantică nu se va extinde către ţările est-europene.

Citește și: Decizia INCREDIBILĂ luată de călugărul care a lăsat GRAVIDĂ o enoriașă

Putin a apreciat că puteau fi evitate problemele actuale ce decurg din crearea scutului american antirachetă în Polonia şi România, care în opinia sa 'creează în mod inevitabil o ameninţare' pentru armata rusă şi 'rupe echilibrul geostrategic, ceea ce este extrem de periculos pentru securitatea internaţională'.

Cât despre informaţiile despre o operaţiune rusă de piraterie informatică în timpul alegerilor prezidenţiale din SUA, Putin le-a calificat drept 'ficţiune' şi a susţinut că în spatele lor se află 'dorinţa celor care au pierdut alegerile să dreagă situaţia acuzând Rusia de ingerinţă'. 'Rusia nu a piratat (informatic) niciodată. Nu avem nevoie. Nu există niciun interes. Pentru ce ?', a continuat liderul de la Kremlin.

Citește și: Biblia în versuri, o lucrare unică în țară, va putea ajunge la românii de pretutindeni

În interviul acordat cu ocazia vizitei sale în Franţa, unde s-a întâlnit luni cu preşedintele Emmanuel Macron, Putin şi-a susţinut de asemenea poziţia cu privire la conflictul sirian şi spune că amândoi sunt de acord cel puţin cu privire la chestiunea organizării unor convoaie umanitare.

În schimb, preşedintele rus a negat acuzaţiile conform cărora omologul său sirian Bashar al-Assad a folosit arme chimice şi crede că astfel de acuzaţii sunt formulate pentru 'a justifica şi menţiune presiunile, inclusiv militare' împotriva acestuia din urmă.

Citește și: STUDIU 40% dintre cei care navighează pe internet nu utilizează mijloace de apărare împotriva virusurilor

Tot legat de Siria, liderul rus a precizat că prioritatea sa este stabilirea unor 'zone de dezescaladare' în această ţară pentru a se crea premisele iniţierii unui proces de reconciliere politică în cadrul căruia să se adopte o nouă Constituţie şi să se organizeze alegeri.

Cât despre conflictul ucrainean, Vladimir Putin a susţinut că 'este un conflict intern al Ucrainei' care a pornit de la schimbarea de putere din februarie 2014, când a fost înlăturat de la conducere preşedintele prorus Viktor Ianukovici.

Citește și: China a lansat prima sa navă spațială de marfă

'Acolo este sursa tuturor problemelor', a punctat preşedintele rus, insistând că vina pentru acest conflict o poartă 'autorităţile de la Kiev', nu sprijinul oferit de Moscova separatiştilor proruşi, cum afirmă guvernele occidentale.

Prin urmare, Putin a cerut guvernului ucrainean să-şi retragă trupele de pe linia frontului, să facă să intre în vigoare legea privind statutul de autonomie pentru regiunile din estul Ucrainei şi să ridice blocada economică împotriva acestora.

Citește și: Doi s’ un sfert, sexy-filaj extern!?Doi s’ un sfert, sexy-filaj extern!? .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.