Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Vladimir Putin amenință cu întărirea forțelor nucleare: 'triada' scoasă la înaintare de liderul de la Kremlin

vladimir putin

Vladimir Putin va folosi un discurs pentru a marca joi sărbătoarea publică a Apărătorului Patriei pentru a amenința că va consolida forțele nucleare ale țării.

"Ca și înainte, vom acorda o atenție sporită consolidării triadei nucleare", a declarat Putin în remarcile publicate joi dimineață devreme de Kremlin. "Triada" se referă la rachetele nucleare pe uscat, pe mare și în aer.

Putin a spus că, pentru prima dată, rachetele balistice intercontinentale Sarmat - o armă capabilă să transporte mai multe focoase nucleare - vor fi desfășurate în acest an. "Vom continua producția în masă a sistemelor hipersonice Kinzhal bazate pe aer și vom începe livrările în masă de rachete hipersonice Zircon bazate pe mare", a declarat Putin.

Președintele rus a promis că țara sa, "bazându-se pe o experiență reală de luptă", va efectua o "dezvoltare echilibrată, calitativă a tuturor componentelor" forțelor armate. De asemenea, va îmbunătăți sistemul de unități și subunități de instruire. "O bază solidă aici:  soldați, sergenți, ofițeri care s-au dovedit în cel mai bun mod în timpul luptelor de pe front", a adăugat el.

Context

La începutul acestei săptămâni, CNN, citând oficiali americani, a relatat că în timpul vizitei președintelui Joe Biden în Ucraina, Rusia a testat racheta Sarmat, dar lansarea acesteia nu a avut succes. Se spunea că Moscova a notificat Washingtonul în prealabil. Ministrul adjunct de externe rus Serghei Riabkov, comentând aceste informații, a declarat că o mulțime de "umpluturi rău intenționate" au apărut recent în spațiul public. El a îndemnat să nu aibă încredere în tot ceea ce apare în mass-media, "mai ales dacă sursa este CNN".

Vezi și: Ce ordin a dat Putin în timp ce Joe Biden se afla în Ucraina. Acțiunea pare să fi eșuat.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.