Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Vladimir Putin atacă persoanele gay și cultura de gen: 'Elitele nu au dreptul să ceară ca și alții să meargă în aceeași direcție. Sunt tendințe ciudate'

vladimir putin

Președintele rus Vladimir Putin a declarat că civilizația occidentală, după ce a „abandonat” valorile tradiționale, și-a pierdut „superioritatea” pe scena mondială și nu are dreptul, „ca minoritate”, să-și impună valorile asupra restului lumii.

"Dacă elitele occidentale cred că vor putea introduce tendințe ciudate, dar noi, cum ar fi zeci de genuri și parade gay, în mintea oamenilor lor, a societăților lor, așa să fie. Lăsați-i să facă ce vor, dar cu siguranță nu au dreptul să ceară ca și alții să urmeze în aceeași direcție", a declarat Putin, joi, în cadrul unei sesiuni a Clubului de Discuții Valdai, relatează Interfax.

După cum a remarcat liderul de la Kremlin, "societățile tradiționale din Est, America Latină, Africa, Eurasia sunt cele care formează baza civilizației mondiale".

"Și respectul pentru particularitățile popoarelor și civilizațiilor în interesul tuturor, de fapt, și în interesul așa-numitului Occident. Și pierzându-și superioritatea, se transformă rapid într-o minoritate pe scena mondială", a spus Putin.

El consideră că "dreptul acestei minorități occidentale la propria identitate culturală ar trebui cu siguranță asigurat, dar pe picior de egalitate cu drepturile altora".

Vezi și: Concluzia lui Putin după opt luni de război: 'Rusia s-a dovedit a fi mai puternică decât credea oricine'

În opinia sa, "valorile tradiționale nu sunt un set fix de postulate pe care toată lumea trebuie să le respecte". "Diferența lor față de așa-numitele valori neoliberale este că, în fiecare caz, ele sunt unice, deoarece provin din tradițiile unei anumite societăți, din cultura și experiențele istorice", a spus președintele rus.

Prin urmare, crede el, "valorile tradiționale nu pot fi impuse nimănui, ele trebuie doar să fie respectate, să aibă grijă de ceea ce fiecare națiune a ales timp de secole". "O astfel de abordare a valorilor tradiționale este împărtășită și acceptată de majoritatea umanității", a conchis Putin.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.