Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Vladimir Putin atacă pe plan economic: 'Rubla rusă a devenit una dintre cele mai puternice valute din lume'

nytimes.com
vladimir putin generali

În acest an, moneda naţională a Rusiei, rubla rusească, și-a consolidat poziția sa față de principalele valute ale lumii și a devenit una dintre cele mai puternice unități bancare.

Unul dintre motivele pentru aprecierea rublei a fost transferarea în ruble a plăților pentru livrările de gaze, a declarat președintele rus, Vladimir Putin, citat de Agenţia de presă TASS, relatează Rador.

„Nivelul prețurilor în Rusia, după o creștere considerabilă din perioada martie-aprilie, practic, nu s-a schimbat, începând din luna mai, iar rubla rusă a devenit una dintre cele mai puternice valute din lume, de la începutul acestui an', a declarat Putin, în timpul unui discurs susţinut la o reuniune a Consiliului pentru Dezvoltare Strategică şi Proiecte Naţionale.

Joi, 15 decembrie, cursul de schimb pentru un euro la Bursa din Moscova a depășit 69 de ruble, pentru prima dată, începând din 30 mai 2022 şi până în momentul de faţă. În cadrul tranzacţiilor de dimineață, moneda europeană s-a apreciat față de moneda rusească, cu 1,26%, și a ajuns la 69,21 ruble per 1 Euro. Ulterior, cotațiile euro au început să scadă și au fost la un nivel de puțin peste 69 de ruble/1 dolar. Joi dimineață, dolarul s-a întărit și față de rublă. La cotaţiile de la Bursa din Moscova, dolarul a fost de 64,66 ruble (+1,05%). Cursul de schimb al monedei chineze (yuanul) la Moscova a crescut cu 1,01%, până la 9,25 ruble.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.