Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Vladimir Putin, contrazis de subordonații săi: ministerul rus al Apărării recunoaște că a trimis recruți în Ucraina

realitatea.net
vladimir putin nervos

O serie de recruți ruși au fost capturați în timpul războiului din Ucraina, a recunoscut purtătorul de cuvânt al Ministerului rus al Apărării, Igor Konașenkov. „Din păcate, au fost descoperite mai multe fapte despre prezența recruților în unitățile Forțelor Armate Ruse care participă la o operațiune militară specială pe teritoriul Ucrainei. Aproape toți astfel de militari au fost deja retrași pe teritoriul Rusiei", a spus Konașenkov miercuri, 9 martie, informează INTERFAX. Declarația este cu atât mai importantă cu cât președintele Rusiei, Vladimir Putin, susținea în 8 martie că recruții nu participă la războiul din Ucraina: „Aș dori să subliniez că recruții nu participă și nu vor lua parte la ostilități și că nu va exista nicio recrutare a rezerviștilor”, a spus președintele Putin, într-un mesaj video adresată femeilor cu ocazia Zilei Internaționale a Femeii.

Purtătorul de cuvânt al Ministerului rus al Apărării, Igor Konașenkov: „În același timp, una dintre subdiviziunile care îndeplineau sarcini de sprijin logistic a fost atacată de un grup de sabotaj al batalionului național. Au fost capturați un număr de militari, inclusiv recruți", a declarat purtătorul de cuvânt al Ministerului rus al Apărării. „În prezent, se iau măsuri cuprinzătoare pentru a preveni trimiterea recruților în zonele de luptă și eliberarea militarilor capturați”, a spus Konașenkov.

Vezi și: Video | Vladimir Putin vrea să-i liniștească pe rușii de rând: Doar militarii profesioniști vor lupta în Ucraina

Potrivit acestuia, de la începutul operațiunii, armata rusă a distrus 2.786 de instalații de infrastructură militară ucraineană, inclusiv 953 de tancuri ucrainene și alte vehicule blindate, 101 lansatoare de rachete multiple, 351 de piese de artilerie de câmp și mortiere, 718 de unități de vehicule militare speciale, precum și 93 de vehicule aeriene fără pilot.

„În cursul zilei de 9 martie, avioanele bombardiere și de atac ale Forțelor Aerospațiale Ruse au distrus 49 de facilități militare, inclusiv: două posturi de comandă, șase sisteme de rachete antiaeriene, patru depozite de muniție și combustibil și 37 de zone în care se află arme și echipamente militare. concentrat”, a spus Konașenkov.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.