Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Vladimir Putin, declarație războinică: 'Puterea militaro-industrială rusă face victoria în Ucraina inevitabilă!'

Valdai Forum
Vladimir Putin

Președintele Vladimir Putin a declarat miercuri că puternicul complex militar-industrial al Rusiei îşi sporeşte producția și acesta este unul dintre principalele motive pentru care Rusia va învinge în Ucraina, informează agenția de presă Reuters, relatează Rador.

Preşedintele Putin, vorbind cu muncitorii dintr-o fabrică din Sankt Petersburg care produce sisteme de apărare aeriană, a spus că producția totală de echipamente militare crește, chiar dacă şi cererea pentru acestea este mai mare pe fondul a ceea ce el numește "operațiunea militară specială" a Rusiei în Ucraina.

"În ceea ce privește obținerea rezultatului final și a victoriei care este inevitabilă, există mai multe aspecte...Vorbim despre unitatea și coeziunea poporului rus și multinațional rus, despre curajul și eroismul luptătorilor noștri și, desigur, despre munca complexului militar-industrial și a fabricilor ca ale dumneavoastră și ale oamenilor ca dumneavoastră", a spus Putin.

"Victoria este asigurată, nu am nicio îndoială".

Companiile de arme rusești au produs aproximativ același număr de rachete antiaeriene ca și restul lumii la un loc și de trei ori mai multe decât Statele Unite, transmite Vladimir Putin. Anterior el a participat la un eveniment cu veterani pentru a marca cea de-a 80-a aniversare de la ridicarea asediului orașului cunoscut pe atunci sub numele de Leningrad, pe care forțele germane naziste l-au blocat timp de aproape 900 de zile.

Le-a spus veteranilor că Rusia luptă în Ucraina pentru a-i apăra pe etnicii ruși și pe rusofoni, despre care administraţia de la Moscova susţine că sunt supuşi unei discriminări sistematice în Ucraina. "Ceea ce facem astăzi, inclusiv prin operațiunea noastră specială, este o încercare de a opri acest război și de a ne proteja oamenii care trăiesc pe aceste teritorii", a spus Putin. "Acestea sunt teritoriile noastre istorice", a adăugat el – o referire la faptul că mari părți ale Ucrainei de astăzi au fost cândva parte a Imperiului Rus.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.