Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Vladimir Putin desființează ancheta legată de prăbușirea avionului MH17: 'Rusia nu fuge de responsabilitate. Nu există niciun fel de dovadă'

captura Facebook
vladimir putin

Președintele Rusiei, Vladimir Putin, a declarat, în cadrul unei conferințe de presă, că nu consideră că probele din cadrul anchetei privind prăbușirea zborului MH17 al Malaysia Airlines dovedesc că Rusia ar fi responsabilă pentru doborârea aeronavei, informează BBC, conform Mediafax.

Întrebat dacă este timpul ca Rusia să își asume partea de vină în legătură cu prăbușirea aeronavei, președintele rus a declarat: „Rusia nu fuge de responsabilitate atunci când responsabilitatea chiar îi revine, însă, din ce am văzut, din elementele prezentate ca probe, nu suntem deloc de acord. Nu există niciun fel de dovadă. Ceea ce a fost prezentat (probele din cadrul anchetei, n.r.) nu dovedește nimic”, a declarat el.

Dragoș Pătraru, ironii după declarațiile Sorinei Pintea: Vă anunț oficial că am belit-o! Ne vor alerga medicii cu bisturiele

Autoritățile olandeze au inculpat trei bărbați de naționalitate rusă, Igor Girkin, Sergey Dubinsky și Oleg Pulatov și un ucrainean, Leonid Kharchenko și au emis mandate internaționale de arestare pe numele lor.

Aeronava de pasageri MH17 zbura pe ruta Amsterdam-Kuala Lumpur când a fost doborâtă în spațiul aerian al Ucrainei.

Procesul este programat să înceapă în Olanda, în data de 9 martie 2020. Conform anchetatorilor olandezi, cei patru suspecți „au jucat un rol semnificativ în uciderea celor 298 de civili” și se aflau în estul Ucrainei în noaptea atacului.

Cei patru bărbați sunt considerați responsabili pentru transportarea rachetei Buk folosită pentru doborârea aeronavei în zona regiunii Donețk din estul Ucrainei, zonă de conflict între forțele ucrainiene și grupările separatiste, susținute de Rusia.

Aeronava companiei Malaysia Airlines s-a prăbușit în iulie 2014. Toate cele 298 de persoane aflate la bord au fost ucise, 196 dintre acestea fiind cetățeni olandezi.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.