Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Vladimir Putin, despre problemele nerezolvate ale Rusiei

en.kremlin.ru
Vladimir Putin

Pe lângă realizările reale, în Rusia există și un număr considerabil de probleme nerezolvate, printre care sărăcia, veniturile mici pentru familii, precum și asistența medicală primară, a anunțat președintele Rusiei, Vladimir Putin, la ședința Consiliului pentru Dezvoltare Strategică și Proiecte Naționale, scrie cotidianul Izvestia.

”Înțelegem foarte bine că, pe lângă realizări reale, există și un număr semnificativ de probleme nerezolvate. Probleme sensibile pentru oameni. Este vorba, în primul rând, de sărăcie, de veniturile mici pentru multe familii, de calitatea scăzută a asistenței medicale primare, de deterioarea clădirilor destinate școlilor”, a spus președintele.

El a adăugat că, în prezent, ”nivelul ratei șomajului a revenit, practic, la parametrii anului 2019 – 4,7; acum sunt, deja, 4,9”.

”Dar este un indice mediu, este statistică, iar noi înțelegem că mulți oameni continuă să se confrunte cu dificultăți la angajare, inclusiv pentru obținerea unui loc de muncă cu normă întreagă”, a arătat liderul rus.

Potrivit precizărilor sale, despre aceste chestiuni acute, dar și despre altele, au vorbit cetățenii în timpul Liniei Directe cu cetățenii.

Izvestia amintește că, la 30 iunie, Putin a declarat că în Rusia s-a conturat tendința de scădere a șomajului, iar piața muncii reprezintă o problemă de principiu pentru stat.

Potrivit datelor oficiale comunicate la 22 iunie, numărul șomerilor înregistrați în Rusia a scăzut la 1,292 milioane de persoane. În același timp, s-a menționat că numărul locurilor de muncă vacante anunțate de angajatori la serviciile de ocupare a forței de muncă se ridica la 2.134.250.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.