Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Vladimir Putin, despre statutul de membru în CSI al Republicii Moldova: 'Ei consideră că nici nu sunt moldoveni. Ei își spun români'

vladimir putin

Georgia și Ucraina, care fac parte din componența CSI, nu lucrează în acest format, iar Republica Moldova, practic, și-a pierdut identitatea, dar aceasta este opțiunea lor, a declarat președintele Federaţiei Ruse, Vladimir Putin.

"Da - s-a mai spus asta -, unele țări care făceau parte, și poate chiar și astăzi mai fac parte din CSI, nu lucrează în acest format. Dar ceea ce aș vrea să spun, cu Georgia totul a început după încercările nereușite ale fostului președinte al Georgiei de a soluționa unele probleme interne cu ajutorul forței și al atacurilor asupra Osetiei de Sud....", a declarat Putin la summitul CSI în format restrâns, conform Rador Radio România.

Putin a remarcat că Ucraina a semnat cândva documentul fundamental privind CSI. Dar, de fapt, nu a aderat niciodată la aceasta în formatul său complet.

"Ucraina însă nu a ratificat aceste documente..... Încă de la început, în esență, a evitat colaborarea de amploare. Iar o țară ca Republica Moldova își pierde, practic, identitatea. Elita acestei țări - în general, ei consideră că nici nu sunt moldoveni. Ei își spun români. Dar aceasta este alegerea lor", a spus președintele Federației Ruse. Putin a adăugat că pierderea totală a identității țării este "opțiunea actualei conduceri a Republicii Moldova"

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.