Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Vladimir Putin - din nou singur la slujba de Crăciun

putin

Presedintele rus Vladimir Putin a venit si de aceasta data singur la slujba de Craciun, pe care rusii o serbeaza pe stil vechi la 7 ianuarie, deplasându-se pentru acest eveniment într-o localitate rurala din regiunea Tver, la nord-vest de Moscova, relateaza joi mass-media ruse.

La aceasta biserica au fost botezati parintii sai si el a mai fost aici la slujba de Craciun din 2011, când i-a daruit preotului parohiei satului (Turghinovo) o icoana veche a unui artist necunoscut datând de la începutul secolului al XIX-lea, potrivit Interfax.

Anul trecut, presedintele rus a participat la slujba de Craciun într-o biserica dintr-un sat din regiunea Voronej (500-600 km sud de Moscova), iar, în 2014, într-o catedrala din Soci (pe coasta rusa a Marii Negre). În genere, de Craciun, Putin se deplaseaza la biserici situate departe de capitala. Numai în 2000 si 2001 a participat la slujbele de Craciun la catedrala Hristos Mântuitorul din Moscova.

Înainte de Anul Nou, Dmitri Peskov, purtatorul sau de cuvânt, anuntase ca presedintele rus va serba trecerea dintre ani acasa, 'împreuna cu familia si cei apropiati', eschivându-se sa precizeze unde anume si cu cine.

Chiar înainte de a divorta de sotia sa Liudmila în vara lui 2013, Putin prefera sa se prezinte singur la evenimentele ocazionate de marile sarbatori religioase. Dupa divort s-au amplificat zvonurile despre relatia sa secreta cu fosta gimnasta Alina Kabaeva, cu care ar avea chiar si copii si care s-ar afla la o resedinta a sa din Soci. Cu toate acestea, Putin a declarat într-un interviu ca se întâlneste foarte des cu cele doua fete pe care le are din casatoria cu Liudmila, Katerina si Maria.

Potrivit imaginilor difuzate de televiziunile ruse, Putin s-a aflat dupa Revelion la Soci, unde a avut un antrenament de hochei. Ca de obicei, presedintele rus a iesit pe gheata în complexul sportiv 'Galaxy', cu un tricou pe care avea imprimat numarul 11, a relatat Interfax. Tot la Soci a fost prezent si premierul rus Dmitri Medvedev, care prefera însa pârtiile de schi.

Daca de Anul Nou, seful statului rus le-a urat rusilor 'iubire si altruism', de Craciun i-a chemat pe rusi sa se uneasca în jurul 'idealurilor de bine, dragoste si mila'. 'Aceste valori durabile joaca un rol deosebit în istoria Rusiei, constituind un sprijin spiritual si moral al societatii de-a lungul secolelor', subliniaza presedintele rus în mesajul sau de Craciun, în care i-a felicitat pe toti crestinii ortodocsi care serbeaza Craciunul pe stil vechi.

AGERPRES

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.