Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Vladimir Putin, gest rar: liderul de la Kremlin și-a cerut scuze în scandalul generat de Lavrov

Vladimir Putin

Biroul premierului israelian Naftali Bennett a declarat joi că președintele rus Vladimir Putin și-a cerut scuze pentru comentariile pe care ministrul rus de externe Serghei Lavrov le-a făcut la începutul acestei săptămâni despre Hitler și evrei - comentarii care au dus la un război furibund al declarațiilor între Rusia și Israel.

"Prim-ministrul a acceptat scuzele președintelui Putin pentru comentariile lui Lavrov și i-a mulțumit pentru clarificarea atitudinii președintelui față de poporul evreu și memoria Holocaustului", a declarat biroul lui Bennett într-o declarație oficială, informează CNN.

Biroul lui Putin a emis anterior propria sa convorbire a discuțiilor, care nu a făcut nicio mențiune despre scuze sau despre comentariile lui Lavrov, care au inclus afirmația nefondată că Adolf Hitler ar fi avut strămoși evrei.

Potrivit Kremlinului, Putin și Bennet au discutat, de asemenea, despre situația din Ucraina, inclusiv despre evacuarea civililor de pe teritoriul uzinei Azovstal. Putin a declarat că armata rusă este pregătită să asigure ieșirea în siguranță a civililor de la Azovstal, potrivit Kremlinului. El a subliniat că Kievul ar trebui să le ordone "militanților să depună armele".

Relatările de la Moscova și Ierusalim au fost în mare parte de acord cu privire la celelalte subiecte despre care cei doi lideri au vorbit în cadrul unei convorbiri telefonice care a marcat Ziua Independenței Israelului.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.