Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Vladimir Putin îi întinde o mână salvatoare lui Edward Snowden și sfidează SUA: ajutor nesperat pentru fostul ofițer CIA

edward snowden

Fostul ofițer al CIA și al Agenției de Securitate Națională (NSA) din SUA, Edward Snowden, a intrat în posesia pașaportului rusesc, a declarat avocatul său, Anatoli Kucerena, pentru Agenţia de presă Interfax, relatează Rador.

''Edward a primit ieri pașaportul de cetățean al Federației Ruse și a depus jurământul în conformitate cu legislaţia în vigoare', a precizat acesta, relatează Interfax.

Întrebat cum a reacţionat cetăţeanul american la acest eveniment, reprezentantul său a spus: ''El, în mod evident, este bucuros şi mulțumește Federației Ruse pentru faptul că i-a acordat cetățenia, acum este cetățean cu drepturi depline al Federației Ruse. Și, cel mai important, potrivit Constituției Rusiei, el nu poate fi extrădat într-un alt stat străin'', a precizat Kucerena.

El a mai spus că și soția lui Snowden urmează să obțină cetățenia rusă.

"În prezent, adunăm actele necesare pentru a solicita acordarea cetăţeniei. Consider că procesul nu va dura prea mult", a mai spus avocatul.

La sfârșitul lunii septembrie, președintele rus Vladimir Putin a semnat un decret 'Cu privire la acordarea cetățeniei Federației Ruse și retragerea cetățeniei Federației Ruse', care, în mod special, i-a permis acordarea lui Snowden a cetățeniei ruse.

În 2013, Snowden a oferit presei informații despre programele de supraveghere ale agențiilor de informații americane din întreaga lume. Informațiile au provocat o reacţie de mare rezonanță. În SUA, el a fost acuzat în lipsă, de spionaj şi furt de proprietate de stat. Snowden a fugit mai întâi din SUA în Hong Kong, apoi a sosit în Rusia.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.