Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Vladimir Putin îngrijorat de situația din Bolivia, unde Moscova are interese economice: 'Țara este aproape de haos'

captura Facebook
vladimir putin

Președintele Rusiei, Vladimir Putin, a declarat joi că situația din Bolivia este aproape haotică și că s-a creat un vid de putere după demisia lui Evo Morales din funcția de președinte, informează site-ul agenției Reuters, potrivit Mediafax.

Aflat la Brasilia, cu ocazia summit-ului BRICS (Brazilia, Rusia, India, China, Africa de Sud, n.r.), Putin a declarat că speră că noul președinte al țării va continua colaborarea cu Moscova.

„Bolivia se află într-o situație în care nu există niciun fel de autoritate. Țara este aproape de haos”, a spus liderul de la Kremlin.

Citește și: Dezastru pentru o categorie de angajați-Ludovic Orban a făcut anunțul

Moscova are interese economice în Bolivia, țară în care agenția nucleară de stat a Rusiei construiește o centrală nucleară. Evo Morales a mers în iunie la Moscova, unde a discutat cu Vladimir Putin despre o eventuală cooperare între cele două țări în sectorul gazelor naturale și al litiului.

Tot joi, Serghei Ryabkov, adjunctul ministrului rus de Externe, a informat că Moscova este dispusă să colaboreze cu președintele interimar al Boliviei, însă a atras atenția asupra lipsei de cvorum în Parlament atunci când Jeanine Áñez a preluat mandatul.

Jeanine Áñez, membră a Senatului Boliviei, s-a proclamat marți președinte interimar al țării, în pofida lipsei cvorumului în Congres, cauzat de decizia membrilor partidului fostului președinte, Evo Morales, de a boicota ședința.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.