Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Vladimir Putin 'îşi arată muşchii': Acuze la adresa NATO şi explicaţii pentru anexarea Crimeei/VIDEO

www.dailystar.com.lb
Vladimir Putin

Vladimir Putin nu se dezminte. Liderul de la Kremlin nu ratează nicio ocazie pentru a ataca Organizaţia Nord Atlantică şi Occidentul. Putin a avut o nouă ieşire ofensivă la adresa marilor săi duşmani. Putin a explicat motivul pentru care a decis să anexeze Crimeea. Rusia a fost forţată să ia contramăsuri ca răspuns la extinderea NATO, a declarat preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, în cadrul interviului dat regizorului Oliver Stone pentru filmul „Ucraina în foc“ şi prezentat de canaul rus de televiziune Ren TV.

Citeşte şi: Adevărul despre duşmanul Elenei Udrea: Ce au decis oamenii legii în privinţa lui Dinu Pescariu

„Nu înţeleg logica partenerilor noştri. Uneori pare că încearcă să instituie disciplina în Alianţa Nord-Atlantică, pentru a obliga ţările membre să se conformeze. De aceea, au nevoie de un inamic extern“, a declarat Vladimir Putin în cadrul interviului dat regizorului Oliver Stone pentru filmul „Ucraina în foc“ şi prezentat, luni, de canaul rus de televiziune Ren TV. „În pofida tuturor îngrijorărilor stârnite de Iran, se pare că această ţară nu se ridică la nivelul rolului de inamic extern", a adăugat Putin, exprimând îngrijorare privind extinderea Alianţei Nord-Atlantice.

Citeşte şi: Biroul Electoral Central i-a răspuns lui Liviu Dragnea: Ce i-au transmis oficialii instituţiei

Comentând evenimentele din Ucraina şi ocuparea Crimeei, liderul rus a declarat că „consecinţele în cazul apariţiei la baza navală din Sevastopol a SUA sau NATO ar fi putut avea consecinţe grele pentru Rusia. „Sunt grele, deoarece baza în sine nu înseamnă nimic. Dar ceea ce aş dori să reţineţi este o nuanţă. De ce reacţionăm atât de brusc la extinderea NATO? Suntem îngrijoraţi cu privire la practica de adoptare a deciziilor în NATO. Ştiu cum se iau deciziile. Atunci când o ţară devine membru al NATO, îi este deja foarte dificil să reziste presiunii unei puteri atât de mari ca liderul NATO, SUA”, a declarat Putin în filmul lui Oliver Stone.

Citeşte şi: Cine îngroapă, cu adevărat, PNL

Liderul de la Kremlin a mai spus că, după aderarea la Alianţă, în aceste ţări poate apărea orice, inclusiv apărare anti-rachetă şi noi baze, iar dacă este nevoie – şi unităţi de asalt. „Şi noi ce să facem? Prin urmare, luăm măsuri de contracarare, adică să ţintim cu sistemele noastre de rachete acele obiecte care, în opinia noastră, încep să ne ameninţe. Situaţia se încălzeşte”, a spus liderul rus, citat de adevarul.ro.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.