Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Vladimir Putin își construiește propria armată privată: 'Hispaniola', noul braț armat al Kremlinului

Sergey Guneev / Sputnik / Profimedia
Vladimir Putin garzi

Partidul „Rusia Unită” condus de Vladimir Putin construiește o armată privată numită „Hispaniola”. Această formațiune a început deja recrutarea de mercenari pe care îi trimite direct pe frontul din Ucraina, conform serviciilor militare de informații ucrainene (GUR), informează Newsweek.

Centrul de recrutare Hispaniola, operând în teritoriile ocupate din Ucraina, promite soldaților 220.000 de ruble pe lună (aproximativ 2.931 dolari) pentru participarea la luptele din Ucraina, pe o perioadă de 6 luni.

Comunicatul GUR precizează și oferirea de compensații financiare în valoare de aproximativ 10.000 de dolari pentru „rănile ușoare” și 54.000 de dolari pentru familiile celor decedați.

Serviciile militare de informații ucrainene evidențiază că, în multe cazuri, recruții sunt tratați drept „carne de tun”, iar rușii nu își recuperează morții sau cei grav răniți de pe câmpul de luptă, preferând să-i declare „pierduți în luptă” pentru a evita plata compensațiilor financiare.

Pierderi grele în războiul din Ucraina

Pierderile Rusiei și Ucrainei în conflictul cu o durată de aproape doi ani sunt semnificative. Potrivit estimărilor, rușii au pierdut aproximativ un sfert de milion de militari, iar un raport al serviciilor secrete americane dezvăluie că pierderile armatei ruse se ridică la 315.000 de militari, morți și răniți.

Până în 2023, gruparea „Hispaniola” a funcționat ca o „unitate de voluntari de ultrași ruși” în cadrul batalionului „Vostok”, o unitate de miliții pro-ruse care a luptat alături de trupele Moscovei în regiunea Donețk. În prezent, „Hispaniola” este controlată și finanțată direct de Partidul „Rusia Unită” al lui Vladimir Putin

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.