Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Vladimir Putin jubilează după capturarea oraşului Avdiivka: telegrama trimisă soldaților ruși

Sergey Guneev / Sputnik / Profimedia
Vladimir Putin garzi

Preşedintele rus Vladimir Putin a felicitat unităţile militare şi pe comandantul acestora pentru capturarea oraşului ucrainean Avdiivka, a anunţat sâmbătă seara Kremlinul, relatează Reuters, conform News.ro.

Site-ul Kremlinului a precizat că ministrul apărării, Serghei Şoigu, i-a prezentat lui Putin un raport referitor la capturarea oraşului ucrainean. "Şeful statului i-a felicitat pe soldaţii ruşi pentru acest succes, o victorie importantă", precizează comunicatul Kremlinului.

Agenţiile de presă ruse au citat o telegramă pe care Putin a trimis-o comandantului grupului de forţe "Centru" din Ucraina, generalul-colonel Andrei Mordvicev. "Pentru activitatea militară remarcabilă, îmi exprim recunoştinţa faţă de toate trupele aflate sub conducerea dvs. care au participat la luptele pentru Avdiivka", i-a transmis Putin.

În telegramă au fost enumerate unităţile care au luat parte la operaţiune.

Bătălie de lungă durată

Forţele ruseşti au fost angajate în atacuri susţinute asupra oraşului Avdiivka de la jumătatea lunii octombrie. Acesta fusese deţinut pentru scurt timp de grupări pro-ruse în 2014, când acestea au cucerit bucăţi mari din estul Ucrainei, dar ulterior a fost recucerit de forţele ucrainene.

Capturarea oraşului oferă o creştere a moralului Rusiei înaintea candidaturii lui Putin pentru realegerea de luna viitoare. De asemenea, este văzută ca un pas cheie pentru consolidarea controlului Moscovei asupra oraşului Doneţk, capitala regiunii, situat la aproximativ 20 km spre est şi deţinut de forţele ruse şi pro-ruse din 2014.

Citește și: Zelenski explică retragerea armatei ucrainene din Avdiivka: 'O decizie logică'

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.