Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Vladimir Putin l-a convins pe Kim Jong Un - Condițiile puse de Coreea de Nord ca să renunțe la programul nuclear

RT.com
Kim Vladimir Putin

Președintele rus Vladimir Putin a declarat că liderul nord-coreean, Kim Jong Un, a confirmat joi că este dispus să renunțe la programul său nuclear, dar numai dacă va primi o garanție de securitate în prealabil, relatează Associated Press.

Președintele rus a subliniat că Moscova și Washingtonul doresc ca statul nord-coreean să-și abandoneze programul de arme nucleare. Dar a spus că garanțiile de securitate ar trebui să fie subscrise de mai multe țări, sugerând un aranjament de genul formatului celor celor șase națiuni la care Rusia a participat până la eșecul negocierilor în 2009.

Putin a adăugat că liderul nord-coreean l-a încurajat să explice nuanțele poziției Phenianului președintelui Donald Trump. El a spus că dorește să împărtășească detaliile summit-ului cu președintele american.

CITEȘTE ȘI: Ce boli poate ascunde o banală durere de cap. SEMNE că trebuie să mergi IMEDIAT la medic

"Voi vorbi despre asta mâine cu conducerea Chinei", a declarat Putin înainte de a se îndrepta spre Beijing într-o vizită de două zile, după întâlnirea cu Kim. "Și vom discuta la fel de deschis această problemă cu conducerea SUA. Nu există secrete. Poziția Rusiei a fost întotdeauna transparentă. Nu există niciun complot de niciun fel. "

Remarcile lui Putin după summit-ul din orașul portuar, Vladivostok, reflectă frustrarea crescândă a lui Kim legată de eforturile Washingtonului de a menține "presiunea maximă" până când nordul se angajează să respecte angajamentul privind denuclearizarea.

Dar garanțiile de securitate din partea SUA probabil că nu va fi suficient pentru a convinge Phenianul să renunțe la programul său nuclear.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.