Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Vladimir Putin lovește cu furie în Occident: Ce a spus președintele Rusiei

putin arma

Preşedintele rus, Vladimir Putin, a reproşat statelor occidentale că au sprijinit ceea ce a numit 'lovitura de stat' din Ucraina, în anul 2014, pe care a prezentat-o drept cauza vărsării de sânge ce a urmat în această ţară, dar a subliniat că el nu doreşte un nou Război Rece cu Occidentul şi nu îi place să se gândească la faptul că am aluneca înspre o astfel de confruntare, consemnează agenţia Reuters.

'De ce să sprijini o lovitură de stat în Ucraina ? Normal ar fi fost ca opoziţia, aflată în prezent la conducere, să fi venit la putere prin mijloace democratice', a indicat Putin în timpul unei sesiuni de întrebări şi răspunsuri în cadrul Forumului economic internaţional, desfăşurat la Sankt-Petersburg.

Citește și: VIDEO Cea mai tâmpită nuntă din lume: Peste 5.000 de oameni au participat, dar rămâi interzis când afli cine au fost mirii

Liderul de la Kremlin a apreciat în continuare că modul în care s-a produs schimbarea de putere în Ucraina la începutul anului 2014 - când fostul preşedinte ucrainean, Viktor Ianukovici, a fost nevoit să fugă în Rusia - a înfricoşat populaţia rusofonă din Crimeea şi estul Ucrainei şi a condus la vărsarea de sânge care a urmat.

Deşi aceste evoluţii au tensionat relaţiile Moscovei cu Occidentul, Putin a susţinut că Rusia nu vrea un nou Război Rece. 'Sunt sigur că nimeni nu doreşte aşa ceva. Noi cu siguranţă nu dorim', a punctat liderul rus.

Citește și: IMAGINI INCREDIBIL de ȘOCANTE: Femei filmate în timp ce-și fac nevoile în magazin

Însă Putin a criticat din nou expansiunea NATO, avertizând că vor exista consecinţe dacă Alianţa va continua ceea ce el a numit politica unilaterală împotriva Rusiei. Dacă ambele părţi îşi vor coordona apărarea, nu va fi un nou Război Rece, a conchis liderul de la Kremlin, informează agerpres.ro.

Citește și: Doar 3 persoane din lume au acest pașaport: Cine îl emite și de ce e rar

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.