Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Vladimir Putin: Noi sisteme unice de arme vor fi puse în dotarea armatei

vestidinrusia.ro
Sistemele antiaeriene și antirachetă Sisteme unice de arme Kremlin

Noi sisteme unice de arme vor fi puse în dotarea armatei, a anunțat președintele Vladimir Putin la o întâlnire, desfășurată la Kremlin, cu absolvenții universităților militare, scrie Vedomosti.

”Se pregătesc alte sisteme unice de arme, printre care racheta balistică intercontinentată ”Sarmat”, racheta hipersonică cu lansare de la bordul navelor ”Țirkon”/ ”Zircon”, sistemele antiaeriene S-500 ”Prometei” și alte sisteme”, a enumerat Putin, conform serviciului de presă al președintelui. Putin a precizat, totodată, că în serviciul de luptă au fost puse, deja, arme hipersonice – sistemele ”Avangard” și ”Kinjal”.

În context, Vedomosti preia recenta declarație a proiectantului șef al Centralei științifice și de producție (NPO) pentru inginerie mecanică, Aleksandr Leonov, potrivit căruia un nou lot de sisteme de rachete hipersonice echipate cu blocul ”Avangard” va intra în dotarea trupelor ruse în cursul acestui an. El a mai anunțat că pentru noile sisteme de arme vor fi folosite tehnologii hipersonice.

La rândul său, comandantul Forțelor Strategice de Rachete (RVSN), general-colonelul Serghei Karakaev a anunțat că, până în 2024, echipamentul RVSN va fi alcătuit doar din sisteme de rachete moderne.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.