Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Vladimir Putin pune piciorul în prag: Ce a cerut de la Angela Merkel și Francois Hollande

hollande merkel putin

Preşedintele rus Vladimir Putin i-a îndemnat pe cancelarul federal german Angela Merkel şi pe preşedintele francez Francois Hollande, în timpul unei convorbiri telefonice, să-şi exercite influenţa asupra liderului ucrainean Petro Poroşenko în cadrul summitului NATO de la Varşovia, în vederea aplicării acordurilor de pace de la Minsk cu privire la Ucraina, a anunţat vineri biroul de presă al Kremlinului, informează agenţiile de presă TASS şi RIA Novosti.

"Vladimir Putin a atras atenţia asupra caracterului provocator al acţiunilor trupelor ucrainene în sud-estul Ucrainei. În acest context, preşedintele Rusiei şi-a îndemnat interlocutorii să exercite o influenţă mai activă asupra părţii ucrainene, inclusiv în timpul viitoarelor întrevederi cu Petro Poroşenko în marja summitului de la Varşovia, pentru aplicarea fermă a acordurilor de pace de la Minsk", se spune în comunicatul serviciului de presă al preşedinţiei ruse.

Citește și: S-au călcat în picioare pentru a intra în McDonald’s‎: Imagini INCREDIBILE

Cei trei lideri au subliniat necesitatea intensificării negocierilor în formate diverse şi la diferite niveluri, în scopul îndeplinirii totale şi atotcuprinzătoare a acordurilor de pace de la Minsk.

De asemenea, aceştia rezervă un rol important în asigurarea armistiţiului în Ucraina activităţii misiunii speciale de monitorizare înfiinţată de Organizaţia pentru Securitate şi Cooperare în Europa (OSCE).

Citește și: Iată cât de importantă e ora la care mănânci: Efectele sunt vitale

La baza reglementării paşnice a conflictului din sud-estul Ucrainei se află aşa-zisele acorduri de pace de la Minsk, care au fost convenite în februarie 2015 de liderii Rusiei, Germaniei, Franţei şi Ucrainei. Aceste acorduri prevăd nu doar încetarea focului, retragerea armelor, realizarea amnistierii, restabilirea relaţiilor economice, ci şi desfăşurarea unor reforme constituţionale în Ucraina, în vederea conferirii unui statut special regiunii Donbas, informează agerpres.ro.

Citește și: REVOLUȚIE în medicină: A fost inventat lipiciul chirurgical

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.