Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Vladimir Putin rămâne în logica WW2: Este incredibil, dar este un fapt suntem din nou amenințați cu tancuri germane Leopard cu cruci pe ele

Twitter/ Maria Pevchikh
vladimir putin ingrijorat

Presedintele rus Vladimir Putin a criticat Germania pentru că a furnizat Ucrainei principalele tancuri de luptă Leopard 2, spunând că este gata să folosească întregul arsenal al Rusiei, potrivit Reuters.

„Este incredibil, dar este un fapt: suntem din nou amenințați cu tancuri germane Leopard cu cruci pe ele”, a spus Putin în timpul unui discurs înflăcărat la aniversarea a 80 de ani de la victoria sovietică în bătălia de la Stalingrad.

El a susținut că „nazismul în forma și manifestarea sa modernă amenință din nou în mod direct” securitatea Rusiei. „Nu ne trimitem tancurile la granițele lor, dar avem mijloacele de a răspunde și nu se va termina cu utilizarea vehiculelor blindate. Toată lumea trebuie să înțeleagă asta”.

Putin și propagandiștii ruși susțin adesea fără temei că guvernul de la Kiev sau membrii armatei ucrainene sunt neo-naziști, în ciuda faptului că nu există dovezi care să susțină falsurile.

Mai multe țări au declarat că vor livra Ucrainei tancuri Leopard 2, după anunțul Germaniei de a trimite 14 tancuri după luni de întârziere. Ucraina urmează să primească 120-140 de tancuri în prima rundă de livrări de la aliaţii occidentali, a declarat ministrul de externe Dmytro Kuleba în cadrul unei conferinţe din 31 ianuarie.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.